Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 juni 2024 | 07:00

Nästa ”Barbie”? Mattel tar Monster High-dockorna till bioduken

Vilka andra dockor kan vi göra film av?
När ”Barbie” blev en så otippat stor biosuccé förra sommaren satt det garanterat några chefer hos Mattel och räknade sedlarna, och undrade sedan: vilka andra dockor har vi som kan bli film?
 
Ett år senare kom de fram tilll svaret. ”Monster High”.
 
Universal ger sig in i leken med Mattel och ska producera filmen om dockorna som är tonårsdöttrar till monster som Frankenstein, Dracula och Wolfman. (Nej, jag visste inte heller att Frankensteins monster var kapabel till att avla barn, men tydligen funkar de nedre regionerna mer än väl. Det kanske förklaras närmare i filmen? Förhoppningsvis inte.)
 
Leksaksserien lanserades år 2010 och det finns redan ett gäng animerade tv-serier och filmer. Mattel Films chef Robbie Brenner hoppas såklart på en ny kassako, enligt citat till THR:
 
- ”Monster High” hjälper fans upptäcka det vackra i att vara sann mot sig själv och hyllar det unika inom oss som individer. Vi är stolta över att bli partners med Universal och den briljante (producenten) Akiva Goldsman för att skicka ut det viktiga budskapet till publik världen över.
| 6 juni 2024 07:00 |