Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 mars 2022 | 15:00

Här är bästa tillfället för en kisspaus under ”The Batman”

En tretimmarsfilm på bio kan vara blåsans värsta ärkefiende. Vi tipsar om tre lugna partier då du kan passa på att besöka toan.
Jo, det stämmer. Nya Batman-filmen är närmare tre timmar lång. Den maffiga superhjälterullen är en av de längsta någonsin i genren, med en speltid på 2 timmar och 55 minuter med eftertexterna (och rekommenderar vi som alltid att sitta kvar till slutet när det kommer till DC och Marvel). Lägg dessutom till en kvart med reklam i början och ja… det börjar trycka på blåsan även hos den mest luttrade biobesökaren.
 
Det spelar ingen roll hur väl du planerar din biokväll. Det där eftermiddagskaffet kan snart göra sig påmint, du börjar ångra att du tog en extra stor cola till popcornmenyn, och i värsta fall behöver du lämna filmen mitt i för en snabb kissetur. Hur vet man då att man inte missar något viktigt? Bara lugn, vi har koll.
 
Filmen är uppbyggd som en detektivhistoria och en seriemördarjakt, där action och spänning varvas med lugnare ögonblick. Många scener håller ett lugnare tempo där fokus istället ligger på att presentera ny information eller avslöja detaljer som för Batman vidare i fallet.
 
Här är tre bra och lugna scener då du kan smita ut från ”The Batman” utan att missa något alltför viktigt. Varje tillfälle ger dig åtminstone ett par minuter för att uträtta ditt ärende ifred. Vi håller spoilers nedan till ett minimum.
 

55 minuter in i filmen

 
Large c00322925c33c54fdb8241c305247640 batman alfred
 
När du kissar:
Bruce Wayne (Robert Pattinson) är i Batgrottan med Alfred (Andy Serkis) och gör sig redo för att besöka en begravning.
 
Vad du missar:
Alfred anmärker att det är första gången på länge som Bruce visar sig offentligt. Han får också låna Alfreds manschettknappar, för den deppige Bruce bryr sig uppenbarligen inte om stil. När han anländer till den hårt bevakade begravningsceremonin möter han Bella Réal, den unga borgmästar-kandidaten som vänligt påminner Bruce om hur mycket hans far Thomas Wayne bidrog med till Gothams utveckling (och hur lite han själv gör för staden). Hon skulle bara veta, visst?
 

Efter 1 timme 25 minuter

 
Large c00322925c33c54fdb8241c305247640 biljakt batman
 
När du kissar:
Ungefär halvvägs genom filmen inträffar en dramatisk biljakt. Så fort den är över är ett utmärkt tillfälle att lätta på trycket.
 
Vad du missar:
Batman och kommissarie Gordon (Jeffrey Wright) förhör en viktig person (och blir hånade för sina spanska-kunskaper). De lyckas avkoda en av Gåtans tidigare ledtrådar vilket leder dem en hemsida, en ny gåta och nästa ledtråd. Sen bär det av till ett nedlagt barnhem.
 

Efter 2 timmar 10 minuter

 
Large c00322925c33c54fdb8241c305247640 the batman riddler
 
När du kissar:
Den stora finalen närmar sig, och du har hållit ut nästan genom hela filmen. Bra kämpat! Men om det verkligen krisar så kommer här ännu ett bra tillfälle. Någon har beställt kaffe och paj på ett fik - sista chansen att springa på toa!
 
Vad du missar:
Polisen söker igenom en skurks tillhåll - en stökig typ som verkar använt sig av samma inredningsdesigner som Jigsaw. Där hittar de ännu ett kärleksbrev riktat till Batman. Det leder vår hjälte till en konfrontation med någon han letat efter. Den vill du inte missa, så skynda tillbaks till biostolen när du gjort det du ska.
 
Annars kan man alltid vänta tills "The Batman" kommer till HBO Max i april
 
Vad är era knep för att klara toklånga biofilmer? Kommentera nedan.
| 2 mars 2022 15:00 |