Film

Skribent

Andreas Samuelson

6 juli 2011 | 11:24

"Napoleon Dynamite" + "Twilight" = romcom

Den omaka duon Jerusha Hess och Stephenie Meyer är klara att regissera respektive producera "Austenland".

The Hollywood Reporter rapporterar att det blir debut i olika läger för de båda kvinnorna. Författaren Meyer, känd för sina "Twilight"-böcker producerar sin första film baserat på annat material medan Hess, som varit med och skrivit sin make Jared Hess komedier, gör sin första film som regissör.

Keri Russell och Bret McKenzie ("Flight of the Conchords", "The Hobbit") spelar i huvudrollerna i filmen om en kvinna i 30-årsåldern vars besatthet kring Mr. Darcy i "Stolthet och fördom" förstör hennes kärleksliv då ingen man kan leva upp till jämförelsen. Hon spenderar sina livsbesparingar på en resa till en engelsk tillflyktsort för Jane Austen-besatta kvinnor.

JJ Field ("Captain America") spelar en Mr. Darcy-skådespelare som blir kär i kvinnan, Jennifer Coolidge en fåfäng och ohyfsad turist och även Jane Seymour, Rupert Vansittart (som spelade Mr. Hurst i "Stolthet och fördom") och James Callis ("Battlestar Galactia") medverkar i filmen som Hess även skrivit manus till med Shannon Hale, vars bok den bygger på.

| 6 juli 2011 11:24 |