Film

Skribent

MovieZine

28 december 2022 | 20:00

Några av årets bästa filmer går att streama gratis

Dukat för filmfest! MovieZine-redaktionen tipsar om favoritrullar från 2022 som du hittar på streamingtjänsten Cineasterna.
En bra streamingtjänst behöver inte kosta skjortan. Faktum är att en av de bästa tjänsterna för filmälskare med lite mer kräsen smak är helt gratis. Allt du behöver för att nyttja Cineasterna.com är ett bibliotekskort som går att plocka upp på anslutna bibliotek runt om i landet, därefter får du "låna" ett antal filmer varje månad - helt utan kostnad.
 
Såhär kring årsskiftet vill på MovieZine lyfta fram några av våra skribenters mest hyllade filmer från 2022. Du som är inloggad på Cineasterna hittar nu en sektion med "MovieZines favoriter" med inte mindre än 17 handplockade titlar. Flera av dem har fått högsta betyg av oss under året, exempelvis:
 
 
After Yang - Se Colin Farrell i en minimalistisk och intim science fiction-film som kontemplerar mänskligheten och de minnen vi lämnar efter oss.
 
Boiling Point - En fullbokad restaurang i London under en kväll och en tagning med köksmästaren Andy Jones (Stephen Graham) som försöker hålla allt samman. Det blir humörsvängningar, konflikter och pretentiösa åsikter om mat.
 
X - Ti West levererar en hårdkokt slasher som lyckas kombinera blod och sex med tänkvärda, mänskliga teman.
 
Filmtjuven - Pojken Samays kärlek till film vet inga gränser. Nationer, generationer eller lagar krymper till ovidkommande detaljer i den här rörande och universella hyllningen till filmmediet.
 
Val - Vi kommer skådespelaren Val Kilmer så nära att det känns som att vi lär känna hans själ i den här känslostarka dokumentären.
 
Läs mer och börja streama på Cineasterna.com...
| 28 december 2022 20:00 |