Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

11 augusti 2015 | 17:00

Någon återuppstår i "Game of Thrones"

Men kanske inte som du kunde tro.
*Spoilers ahead för den som inte vill veta framtida händelser i kommande säsong 6 av "Game of Thrones"*

Ryktet säger (= fansajten Watchers on the Wall) att Ned Stark ska vara med i sjätte säsongen. Men innan någon börjar fantisera om Sean Bean i långt, stripigt hår och päls så handlar det om Ned Stark som ung man, eller pojke snarare. 

Flashbacken ska visa den unge Ned med en likaledes ung Robert Baratheon i nån sorts sparring-situation och kanske får vi till och med en glimt av Neds syster Lyanna (och en Hodor innan han blev skadad).

Enligt Watchers on the Wall har den 13-årige britten Sebastian Croft fått rollen. Trots sin ringa ålder har Croft redan gjort ett namn för sig inom teatern, där han spelat både Oliver Twist och medverkat i London-baserade produktioner som "Lés Miserables" och "Matilda". 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Croft och Bean. Ned och Ned. Bilden lånad av Watchers on the Wall. 

Även David Bradley, som spelar Walder Frey och som stod bakom det värsta bröllopet hittills i serien (The Red Wedding) ska göra comeback i kommande omgång. Dessutom har den nyligen hädangångne Jon Snow, spelad av Kit Harington, synts i Belfast där inspelningarna av serien pågår för fullt. Och sedan tidigare är det också klart att Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) kommer tillbaka i sjätte säsongen. 

Med andra ord finns det många kära (?) återseenden att se fram emot. 

"Game of Thrones" har säsongspremiär i vår. Tidigare säsonger går att se på HBO Nordic. 

| 11 augusti 2015 17:00 |