Serie

Skribent

Alexander Kardelo

31 juli 2015 | 10:20

”Game of Thrones” får minst åtta säsonger

Nya bud från HBO-chefen, som också funderar på en prequel.
Sju böcker, sju säsonger. Det har länge antytts vara den rätta och enda vägen för David Benioff och D.B. Weiss att gå med sin tv-filmatisering av ”Game of Thrones”. Men samtidigt har HBO öppet propagerat för mer. 

Under en pressträff i veckan berättade HBO:s programchef Michael Lombardo att det sannolikt blir åtta säsonger. Om inte fler.

- Att sluta efter sju säsonger har vi aldrig pratat om internt. Frågan är snarare hur mycket mer än sju vi kan göra. David och Dan känner att det finns två säsonger till efter sexan. Jag hoppas såklart att de ändrar sig, men det är vad vi jobbar med nu.

HBO har tidigare sagt att de gärna fortsätter med serien upp till åtminstone tio säsonger. Samtidigt hänger det på att Benioff och Weiss helhjärtat är ombord. 

Lombardo utesluter inte heller en prequel-serie, som skulle utspela sig i en annan tid:

- Jag är öppen för allt som Dan och David vill göra… Det finns enormt mycket man skulle kunna berätta med en prequel.

När MovieZine träffade författaren George R.R. Martin i juni hoppades även han på fler säsonger:

- Jag har sagt det från första början. Jag tycker vi borde göra tio säsonger. Men jag tror att det blir sju. I tv:s verklighet betyder mina önskningar inte mycket. Skådespelarna har bara kontrakt på sju säsonger. Så efter sju säsonger måste vi omförhandla med alla, de kommer vilja ha otroliga lönehöjningar…

Det låter å andra sidan som en fight HBO är redo att ta för att få behålla fantasysuccén i några år till.

Säsong 6 är just nu under inspelning och har premiär i april 2016.

Vad tycker ni, när är det dags att låta "Game of Thrones" gå i graven? Vilka andra historier och karaktärer från Westeros vill ni se mer av. Kommentera nedan.
| 31 juli 2015 10:20 |