Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 januari 2023 | 10:30

Myrorna anfaller igen när monsterfilm från 1950-talet får remake

Michael Giacchino som regisserade Marvel-specialen "Werewolf by Night" är redo för sin första långfilm.
Får det vara en gammal hederlig monsterfilm med muterade jätteinsekter? Det var trots allt länge sen såna var populära, men vem vet, kanske kan Michael Giacchino återuppliva genren.
 
Regissören bakom Marvels uppskattade Halloween-special "Werewolf by Night" ska ta sig an en remake på "Them!" (på svenska märkligt nog utgiven som "Spindlarna") från 1954. Originalet, om muterade jättemyror som plågar staden New Mexico, kom under en våg av liknande filmer där kärnvapenavfall hade skapat monster - japanska "Godzilla" släpptes samma år.
 
- Det finns alltid en film som du inte kan sluta tänka på. För mig var det "Myrorna". Det var först senare i livet som jag insåg att den egentligen handlade om atomåldern, berättar regissören för Deadline.
 
- Jag älskar vad den heter: Them! Den handlar om det okända som vi vägrar att förstå. Den nya versionen ska handla om invandring, och det berättas som en galen sci-fi/monsterfilm, tillägger han.
 
Vi får se om genren har något att ge oss även såhär 70 år senare, men om inte annat lär det bli skön underhållning för stunden. Spännande också att se Giacchino, vanligtvis kompositör bakom storfilmer som "Upp" och "The Batman", på sin nya karriärbana.
| 6 januari 2023 10:30 |