Serie

Skribent

Richard Hammar

27 mars 2017 | 18:00

De stora frågorna inför finalen av "The Walking Dead" säsong 7

Mycket står på spel inför säsongens sista avsnitt. Vem går att lita på? (Spoilervarning!)
För och främst, innan du läser vidare så bör du veta att artikeln innehåller spoilers för säsong 7 av ”The Walking Dead” och veckans avsnitt, nummer 15.

Mycket byggs för närvarande upp inför finalen av den sjunde säsongen av ”The Walking Dead”. Kommer vi få ett tillfredställande avslut eller kommer skaparna lämna oss splittrade i en cliffhanger som så många gånger förr?

”The Walking Dead” har en tendens att höja volymen på spänningen inför ett säsongsavslut, avsluta det hela på en svagare not. Det har också hänt att man blivit smått besviken inför en ny säsong, då den där rivstarten aldrig riktigt skett heller.

Så vad kan vi förvänta oss inför finalen som är runt hörnet? Det är många frågor i luften just nu och mycket i Ricks korståg mot Negan känns ofärdigt.

Till att börja med, har Rick tillräckligt med folk för att starta detta krig? Vi vet att Negan och hans armé är fler, men en känsla säger mig att vi inte sett fullt ut exakt hur många än. Enligt serietidningen består Negans armé utav upp till 500 personer (!).

Vem går att lita på?


Många osäkra kort bland karaktärerna, går det verkligen att lita på alla? Vissa nyintroducerade karaktärer känns omedelbart opålitliga men sen finns det ju även de inom Ricks grupp som byggt tvivel i en. 




Fader Gabriel till exempel, han ljög klart och tydligt om hur det gick till med hans kidnappning och maten som stals, men verkar totalt lojal emot Rick. Trots det verkar det som om något döljer sig bakom kulisserna här.



Eugene, fegisarnas fegis. Vart ska man ens börja? Eugene hade nyligen börjat bevisa att trots sin feghet och svaghet så är han lojal mot vänner och familj. Nu när Negan satt sina klor i honom, vilket inte krävde någon särskild ansträngning så har sålt sin själ utan problem. Till en början verkade det vara ett spel, med Eugenes historia om att kunna ljuga sig fram i åtanke. Men efter avsnitt 15 så är man inte längre övertygad.



Rosita, hysterisk och okontrollerad. Rosita går att lita på när det kommer till lojalitet men hennes personliga agenda tar över ”the greater good”. Hon har redan orsakat problem för gruppen otaliga gånger på grund av sina själviska beslut och känns nu som en tickande bomb.



Jadis och The Scavengers känns högst opålitliga. Det är även ytterst konstigt att Negan inte hört talas om den här gruppen än. Med tanke på gruppens storlek och Negans ögon och öron överallt så borde han definitivt stött på dem en gång eller två, och i så fall, varför är de inte döda? The Scavengers är både obehagliga och lömska. Det gör byten och avtal titt som tätt så varför skulle dem inte gjort det med Negan och The Saviors? Med tanke på mängden vapen Rick samlar in åt Jadis så borde han vara mer försiktig. Det finns inget som säger att Jadis inte skulle vända sig mot Rick och Alexandria med alla vapen och ansluta sig med The Saviors.



Gregory, “ledaren” över The Hilltop. Gregory bryr sig endast om sitt egna skinn, det har han bevisat klart och tydligt. Han verkar inte heller ha några större problem med samarbetet med The Saviors. Utan tvekan skulle han hugga vem som i ryggen om chansen presenterade sig för sitt eget bästa. Vi vet också att Gregory gjorde någon slags ”deal” med en av Negans män, Simon. Kommer ni ihåg Tequilaflaskan? Mer och mer tappar han även greppet om folket i The Hilltop, som nu vänder sig till Maggie för råd och ledarskap. Detta ger han ännu mer motiv till att när som helst bedra sitt ”egna folk”.



Dwight, Negans högra hand och hund. Avsnitt 15 avslutades med att avslöja vem det var Rosita såg i mörkret i tidigare avsnitt. Ingen mindre än Dwight, som torterat och försökt bryta ner Daryl. I sista scenen påstår han att han vill hjälpa Ricks grupp, detta är utan tvekan osäkert. Gör Dwight detta för att han en gång för alla har tröttnat på Negans herravälde? Förhoppningsvis skakades han om när hans fru (numera Negans fru) rymde och lämnade en lapp med ett kraftfullt farväl.

Rustar upp för krig


Vi vet att The Kingdom har anslutit sig till Rick och Alexandria med Carols hjälp. Och att det snart är dags för att marschera mot krig. Oceanside känns kluvet efter det femtonde avsnittet, många vill hjälpa Rick men deras ledare har klart och tydligt vänt ryggen mot förslaget. The Scavengers, håller de sitt avtal?

I det senaste avsnittet fick vi också se en fängslad Sasha. I en dialog med Negan berättar han att "En liten fågel" sa till honom att Rick Grimes och folket i Alexandria planerar dumheter. Betyder detta att någon i Ricks grupp är en mullvad åt Negan? Eller ovanstående bara har skvallrat?

Large 65f73ac2fb368542c97cfdc7cf046e83 mv5bzdljnjq2yzctythkms00njc5lwizmmetzjbmzdqzmtm1njk0xkeyxkfqcgdeqxvyntu4njy5mzm . v1 sy1000 cr0 0 1498 1000 al

Kommer Negan att dö?


Mycket frågor står inför finalen av den sjunde säsongen. Det är bekräftat att finalen kommer vara ett förlängt avsnitt, men räcker det verkligen för att täcka allt det vi behöver svar på. 
Kommer Negan få det han förtjänar, en smärtfylld död av Rick? 

Vid det här laget vet vi ”The Walking Dead” utspelar sig något annorlunda från serietidningen med samma namn men man kan inte hjälpa att fundera över en sådan stor karaktär som Negan. I serietidningen lever Negan fortfarande, han är inte riktigt med längre men han är inte död. Så av ren nyfikenhet kan man undra hur manusförfattarna väljer att gå framåt med Negan. 

Själv både älskar jag och hatar Negan, men i slutändan vill jag se honom dö. Jag tror även det behövs för Rick som ständigt blivit svagare och svagare de senaste tre säsongerna.

"The Walking Dead" sänds måndagar klockan 23:25 på Kanal 9 i Sverige.

Så vad tror ni, vem går att lita på? Hur kommer säsongen avslutas? Hur kommer tv-serien hantera Negan?
| 27 mars 2017 18:00 |