Film

Skribent

MovieZine

27 januari 2020 | 18:00

MyFrenchFilmFestival är igång - onlinefestival i folkets anda

Känner ni er sugna på mer fransk film? Under en månads tid kan du närvara på MyFrenchFilmFestival  - hemifrån!
Ifjol lockade festivalen lockade en tillräckligt stor publik för att generera 10 miljoner filmuppspelningar. Årets upplaga pågår nu och fram till den 16 februari; så än finns det gott om tid att se vad MyFrenchFilmFestival har att erbjuda. 


 
I årets festival, likt föregående event, ska det handla om mångfald inom filmer och genrer. Ambitionen är också att belysa de filmer som utgör en stark karaktär av fransk film, men som ofta inte får den exponering de förtjänar.

Filmerna hittar ni direkt på festivalens hemsida. Utbudet finns tillgängligt med undertexter på 10 olika språk.
 
Av en rad olika filmer som tillhör utbudet så kommer 10 av dessa titlar att tävla om prestige, ära och en belöning på 15 000 euro (och vad är inte mer lämpligt under galasäsongen). Att ta del av tävlingen som åskådare handlar inte om några astronomiska summor heller, utan raka motsatsen. Priset att titta på en av dessa filmer är 1,99 euro styck, eller 7,99 euro för alla 10 titlar.

Nedan följer några rekommendationer på vad som finns att se...
 
 

"To the Ends of the World"

 
Vackert foto och hjärtskärande drama; filmen utspelar sig år 1945, under det Indokinesiska kriget. Den franska soldaten Robert är ute efter hämnd efter att han förlorar sin bror i en massaker. Men kan hans övetrygelse skakas av den unga kvinnan Mai?
 
 

"The Bare Necessity"

 
Egensinniga och exentriska Juliette anländer som en meteorit in i Kapten Pierres liv. Kommer hans reserverade familj gå i spillror när hon kliver in i deras vardag? Det utlovas skratt, tårar och mer därtill i denna Cannes-nominerade dramakomedi. 
 
 

"School's Out"

 
Allt står verkligen inte rätt till på St Joseph-skolan. Pierre Hoffman kallas in som ersättare när en lärare kastar sig själv ut genom ett fönster. Det tar inte lång tid för Pierre att anmärka på hur anspänningen mellan elever och lärare växer, medan en hemskt upptäckt hänger ovanför hans nacke likt en giljotin. En otäckt lovande thriller som bör ses!
 
 

"The Swallows of Kabul"

 
Vi får inte glömma bort de animerade bidragen heller, speciellt inte denna saga där vi får följa Mohsen och Zunaira kärlek i ett konfliktdrabbat Kabul. En oerhört bildskön skildring av en tragisk värld i Talibanernas terrorvälde.   
 
 

"Holy Tour"

 
Vad vore inte en fransk filmfestival utan en film om Tour de France? Men i den här dokumentären handlar det mindre om tävlingen i sig och mer om de väderbitna pilgrimerna; fansen som samlas på plats för att visa vad de brinner för.
 
Har du sett någon av filmerna än? Kommentera nedan och berätta vad du tyckte!
| 27 januari 2020 18:00 |