Film

Skribent

Hannes Kinnunen

31 mars 2012 | 20:30

Musiken i "The Hobbit"

I veckans rapporter får vi lyssna på soundtracks från "The Hobbit", signerat Howard Shore och så berättar vi att det släpps Hobbit-böcker inom kort.

Musiken i "The Hobbit"

Det är fortfarande en bra bit kvar tills "The Hobbit" kommer upp på biograferna men redan nu har vi fått höra lite smått från filmens soundtrack i trailern som släpptes i julas. Då en läsare mailade mig och frågade lite angående just musiken så tänkte jag att vi kunde ta upp det i denna artikel.

Musiken görs åter igen av Howard Shore som låg bakom musiken till "Sagan om Ringen-trilogin". Shore gick och kammade hem hela två stycken Oscarsstatyetter för sitt musikarbete till de filmerna. Så vi bör alltså vänta oss stordåd och lika vacker och pampig musik som sist. Och av det vi fått höra så verkar det som att det kommer att bli så.

Då det inte släppts några officiella soundtracks så får vi ta och lyssna på klipp som hörts i trailern. Här är ett smakprov på vad som kan komma skall!

Vad har du för några förväntningar på musiken till "The Hobbit"?

Kommande böcker relaterade till filmen

En bokhandlare har kommit över en lista på kommande böcker som ska släppas i samband med filmen. Vad som kommit fram är att första boken som ska släppas i samband med filmen är "The Hobbit Chronicles: An Unexpected Journey" som ska släppas den 6:e november 2012 i hårdpärm där man får följa skapandet och bakom kulisserna på "The Hobbit".

Sedan ska en till bok släppas året därpå med titeln "The Hobbit Location Guide: Where the Journey Begins" och kommer att komma i mjukpärm den 15:e oktober 2013 och handla om alla inspelningsplatser och liknande. Så nu är det bara för alla oss fans att hålla tillgodo tills vi får dessa böcker i våra händer och på så vis kan få i oss mer härlig Hobbit-info!

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

Kolla in vår specialsajt för the "The Hobbit" där du hittar allt om filmerna!

| 31 mars 2012 20:30 |