Film

Skribent

Oskar Möller

4 augusti 2023 | 14:00

Cage aktuell med hela sex filmer - en av dem kan bli kritikernas älskling

Rollen som den knepige professorn i skruvade A24-releasen "Dream Scenario" kan bli nästa stora kritikerhit för Nicolas Cage
Sajten world of reel har publicerat en bild på en Nicolas Cage som märkbart gått i upp i vikt och som åldrats via makeup och klädsel framför en truck med texten "Loser". Det hela är den första officiella bilden från Cages A 24-release "Dream Scenario".
 
I filmen i regi av norske Kristoffer Borgli spelar Cage en slarvig professor som blir en otippad celebritet när han dyker upp i omgivningens drömmar. Givet att det är A24 vi pratar kommer det säkert bli skruvat och obehagligt, med en dos humor - det är ju trots allt Cage.
 
Cage serverade en fantastisk roll i oväntat lågmälda kritikerfavoriten "Pig"
 
Filmen är inte tänkt att få en release innan 2024 på hemmamarknaden USA men har haft officiell visningspremiär på filmfestivalen TIFF i Toronto som anses vara en av världens mest tongivande - det som släpps där spelar roll. Enligt uppgifter från testvisningar av filmen har reaktionerna på filmen varit påfallande goda - publiken har känt att Cage levererar ytterligare en stark roll efter sin triumf med kritikerhyllade "Pig"
 
En person som sett filmen tyckte att den var som en blandning av Michel Gondry och Yorgos Lanthimos och att Cages "konfronterande av cancel-kultur" kan bli ett säljande argument för filmen. Man ansåg att Cage var otrolig och "helt galen när det krävdes för rollen" samt att hans tolkning påminde om Colin Farrells i "The Lobster"
 
Skådespelaren är med sina 116 (!) imdb-creds ingen man som direkt tar en paus i filmandet. Trots uppehållet för närvarande är han aktuell i fem andra filmer - den helt klara "The Retirement Plan" samt "Arcadian" "Longlegs" "Lords of War" och "The Surfer" som är i varierande stadier av produktion. Om någon av dem släpps i år är oklart men vi håller ögonen öppna!
 
Vilken av Cages kommande releaser är ni mest taggade på att se?
| 4 augusti 2023 14:00 |