Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 juni 2022 | 18:00

Mr. Bean och en humla får mest buzz på Netflix just nu

Rowan Atkinsons otroligt korta tv-serie "Man vs. Bee" tar upp kampen mot "Stranger Things" och "The Umbrella Academy" på Netflix topp 10-lista.
Om man ska vara riktigt petig så är den nya Netflix-titeln "Man vs. Bee" inte en Mr. Bean-serie... men det är väl inte någon som riktigt kan se skillnaden ändå? Rowan Atkinson är för de flesta synonym med just rollen som Mr. Bean, en karaktär som fungerat på alla språk på grund av Atkinsons förmåga att arbeta med kroppen och ansiktet så alla förstår precis vad som händer. Och det samma gäller utan tvekan för "Man vs. Bee".
 
Den nya serien... eller ja, om man borde nästan kalla det för en kort långfilm då de nio avsnitten är endast 10 minuter korta i genomsnitt. Hela den första säsongen av "Man vs. Bee" går alltså av att beta av på ungefär 1 timma och 30 minuter. Handlingen kretsar kring Mr. Bean, som av någon anledning kallar sig Trevor istället, när han i sista stund får ett jobb som hus och hundpassare åt ett rikemanspar under deras semester. Problemet är bara att i samma veva som Trevor kliver in i huset så får han med sig en skitsmart humla in i huset.
 
"Biet" i "Man vs. Bee", som vi alla tydligt kan se att det är en humla... men visst, "Man vs. Bumblebee" hade väl inte rullat lika fint på tungan.
 
Det hela urartar givetvis extremt snabbt när Atkinson ger alla som inte redan är bekant med Mr. Bean en uppvisning i sina kunskaper av underhållande galenskap, samtidigt som huset förstörs allt mer medan humlan på olika sätt har en förmåga att klara sig undan.
 
Men det verkar onekligen vara ett vinnande upplägget. Bara ett drygt dygn efter premiären har "Man vs. Bee" klättrat hela vägen upp till plats 4 på Netflix topplista över sina mest streamade tv-serier. Endast "The Umbrella Academy", "Stranger Things" och svenska "Kärlek och anarki" har setts av fler här i Sverige. 
 
 

Hela topp 10-listan hos Netflix i Sverige just nu:

 
1. "The Umbrella Academy" (säsong 3)
2. "Stranger Things" (säsong 4)
3. "Kärlek och anarki" (säsong 2)
4. "Man vs. Bee" (säsong 1)
5. "Peaky Blinders" (säsong 6)
6. "Clark" (säsong 1)
7. "Money Heist: Korea" (säsong 1)
8. "Snowflake Mountain" (säsong 1)
9. "You Don't Know Me" (säsong 1)
10. "Keep Sweet Pray and Obey" (miniserie)
 

Läs också: Höjdpunkterna på svenska Netflix i juli 2022

 
Har du hunnit ge "Man vs. Bee" en chans ännu? Kommentera här nedan vad du tyckte!
| 26 juni 2022 18:00 |