Skribent

EliSophie Andrée

5 december 2019 | 06:00

MovieZines julkalender lucka 5: Elin Övergaard

Bakom lucka 5 gömmer sig regissören Elin Övergaard, aktuell med kortfilmen "Ingen lyssnar".
Elin Övergaard, studerar just nu på Stockholms Dramatiska Högskola och har nått stora framgångar med sin kortfilm "Ingen lyssnar". "Ingen lyssnar" vann den åtråvärda Startsladden på Göteborgs filmfestival tidigare i år och visades även på Cannes filmfestival i somras. 
 
Vad kommer du minnas bäst från ditt 2019? 
 
- Hmm. Kommer ju dels minnas de hemskt besvikna ansiktsuttrycken på Tarantino och DiCaprio vid de mediokra, ljumma applåderna de fick när jag var på premiären av ”Once Upon a Time in... Hollywood” i Cannes. Men mest kommer jag nog minnas alla flängiga rakia-kvällar i Kosovo på den mysiga filmfestivalen DokuFest. 
 
Stillbild ur kortfilmen "Ingen lyssnar"  
 
Vad ser du mest fram emot 2020?
 
- Jag ser fram emot att börja säga ”tjugo...” istället för ”tvåtusen...” när man uttrycker årtal. Det är så mycket lättare.
 
Vem gjorde årets bästa rollprestation inom film och tv?
 
- Där fick du mig. Jag har inte sett en enda ny långfilm vare sig svensk eller utländsk i år förutom Tarantinos. Inte för att jag är ett sånt stort Tarantino-fan. Då får jag väl säga Mohamed Grayaa från kortfilmen ”Brotherhood”. Fast den är från 2018 såg jag nu. Nåväl, jag säger den ändå för den är så bra.
 
 
Vilket är ditt favoritklipp från “Kalle Ankas julafton”?
 
- När han målar med schackrutig färg i tomtens julverkstad, för då är det alltid någon i familjen som säger ”sån där färg borde man ha!”. Det är roligt med återkommande skämt.
 
Vilken är världens bästa julfilm?
 
- Första Harry Potter-filmen har bra jul-vibe. Får aldrig nog av Harrys magiska värld.
 
Se trailern till "Ingen lyssnar" här: 
 

 

| 5 december 2019 06:00 |