Skribent

EliSophie Andrée

23 december 2019 | 06:00

MovieZines julkalender lucka 23: Alicia Agneson

Bakom lucka 23 gömmer sig skådespelerskan Alicia Agneson som berättar om ett fullspäckat år.
Alicia Agneson, 23 år gammal, uppvuxen i Eskilstuna fick sitt stora genombrott som Freydis i "Vikings". Hon flyttade till London redan som femtonåring för att kunna slå igenom som skådespelerska och har nu ett flertal långfilmer både bakom och framför sig. 
 
Vad kommer du minnas bäst från ditt 2019?
 
- Ett av mina bästa minnen är nog min allra första filmpremiär. Det var en magisk känsla att äntligen få se det jag och teamet jobbat på sålänge uppe på en bioduk. Att också kunna ha familj och vänner närvarande är ju helt magiskt! Det har varit ett år fyllt av resande till olika spännande platser där jag filmat, många nya härliga människor i mitt liv och vackra platser jag fått se. Jag har haft med mig min SUP-bräda till varenda land jag filmat i så det är många minnen ifrån havet.
 
Vad ser du mest fram emot 2020?
 
- 2020 kommer bjuda på många spännande saker. Jag har en del projekt uppradade och ska även försöka hinna med att producera min egna första film. Och kanske kan nästa år ge lite längre vilostunder än detta år!
 
 
Vilken var årets bästa film och årets bästa tv-serie? 
 
- "Joker" är nog min favoritfilm i år. Det var en magisk resa huvudrollsinnehavaren gjorde genom filmens gång - en sån magisk insats! När det kommer till tv.serier skulle jag nog säga "Handmaid's Tale". Det är en väldigt brutal och häftig serie som visar många intressanta och kusliga sidor hos människor.
 
Vilket klipp är din favorit i "Kalle Ankas julafton"? 
 
- Min favorit i "Kalle Ankas julafton" är när alla leksaker går ner i tomtens säck. Då känner man verkligen att det är jul!
 
 
Vilken är världens bästa julfilm? 
 
- Min favoritjulfilm är och kommer nog alltid vara "The Holiday". Det kan nog vara en av mina favoritfilmer over all!
 
Se trailern till "Vikings" sjätte säsong här: 
 
| 23 december 2019 06:00 |