Skribent

EliSophie Andrée

18 december 2019 | 06:00

MovieZines julkalender lucka 18: Silan Maria Budak Rasch

Bakom lucka 18 gömmer sig röstskådespelaren Silan Maria Budak Rasch som berättar om sitt stoltaste ögonblick under 2019.
Tittar dina barn på "Star vs mörkrets krafter"? Eller kanske "Monster High"? Eller "My Little Pony: vänskap är magi"? Eller "Ben 10"? Då har ni förmodligen utan tvekan hört Silans vackra stämma ljuda genom programmen. Silan är röstskådespelare och skådespelare som sedan 2010 gjort flertalet av rösterna till Disney XD, Nickelodeon och Cartoon Networks program.
 
Just nu vidareutbildar Silan sig på Göteborgs teaterhögskola. 
 
Vad kommer du minnas bäst från ditt 2019?
 
- Jag har otroligt många goda minnen från 2019 som jag tar med mig. Mitt bästa minne däremot, det är svårt. Jag kan utan tvekan säga att mitt gladaste ögonblick från 2019 var när min bästa kompis fick besked om att hon nu var cancerfri. Det var en lyckans dag. Mitt stoltaste ögonblick var när jag fick Anders Sandrews Stipendiet i början av året.
 
Vad ser du mest fram emot 2020?
 
- Att bli färdigutbildad skådespelare och börja jobba med massor av fina människor runtom i Sverige och Danmark. Annars ser jag fram emot ett år som jag inte anar vad det kommer bringa. Det är både läskigt och spännande på samma gång.
 
Large 07f9948742e913473219ce71582cd503
Karaktären Star Butterfly från "Star vs mörkrets krafter" som Silan ger sin röst till.  
 
Vilken var årets bästa film och vilken var årets bästa tv-serie?
 
- Det är alltid svårt att välja ut något sånt. Men detta året skulle jag nog välja "Joker" som årets bästa film. Joaquin Phoenix gör det helt fantastiskt och jag blev så berörd att det kändes obehagligt när jag lämnade bion och satte mig på tåget hem till Sverige efter att ha sett den med min mamma och brorsa i Köpenhamn.
 
- När det kommer till tv-serie är skulle jag nog välja "Big Little Lies". Otroligt välspelad, och vackra bilder.
 
Vilket är ditt favoritklipp från “Kalle Ankas julafton”? 
 
- I Danmark har vi en annan version än i Sverige, men en grej som finns i de båda som jag absolut älskar är när vi når fram till sången: "Ser du stjärnan i det blå?" Då känns det som det blir jul igen i år.
 
Karaktären Twilight Sparkle från "My Little Pony: vänskap är magi" som Silan ger sin röst till.  
 
Vilken är världens bästa julfilm?
 
- Det är ett tufft val... Men "Ensam hemma" är nog min favorit julfilm. Ettan. Jag såg om ettan och tvåan häromdan och fick direkt julstämning.
 
- Fast en väldigt bra julfilm är "Fanny och Alexander", den långa versionen då men den såg jag för första gången julen 2018, så det är en ny jultradition för mig, så den är ju inte helt förknippad med jul ännu. Men om du frågor mig igen om några år... 
| 18 december 2019 06:00 |