Skribent

EliSophie Andrée

16 december 2019 | 06:00

MovieZines julkalender lucka 16: Natalie Minnevik

Bakom lucka 16 gömmer sig skådespelaren Natalie Minnevik, snart aktuell i dramat "Min pappa Marianne".
Natalie Minnevik, 28 år gammal, slog igenom redan som nioåring med titelrollen i "Elina, som om jag inte fanns" och blev bland annat belönad med Kristallbjörnen på Berlins filmfestival. Snart kommer även långfilmen "Min pappa Marianne" där Minnevik också medverkar. 
 
Vad kommer du minnas bäst från ditt 2019?
 
- Läser ju sista året på scenskolan och har i höst gjort min praktik i "Häxjakten" på Elverket. Att stå på en teaterscen "på riktigt" för första gången i en sådan fin och spännande produktion med 19(!) amazeballs skådespelare från både Kulturhuset Stadsteatern och Dramaten i regi av min favorit Alexander Mörk Eidem har verkligen vart bland det absolut bästa jag gjort. 
 
Natalie Minnevik i "Elina, som om jag inte fanns"  
 
Vad ser du mest fram emot 2020?
 
- 2020 ser jag fram emot min examen! Haha, det är sjukt kul på skolan, men läste också hela juristlinjen precis innan jag kom in, så ser fram emot att kunna jobba och inte längre vara pluggis.
 
Vem gjorde årets bästa rollprestation?
 
- Rasmus Troedsson i rollen som Bellan Roos i "Vår tid är nu". Karaktären han gör är magisk. Jag liksom sitter med ett flin hela tiden när han spelar. Och samtidigt känner jag som tittare en värme för det mänskliga och sköra i hans rolltolkning.
 
Natalie Minnevik i "Kronjuvelerna".  
 
Hur ska du fira jul i år?
 
- Julen firar jag hemma hos mor min i Skogås, söder om Stockholm. Hela hennes hem fylls varje år av vackra röda färger, tomtar, änglar och juldekorationer. Som att kliva in i en julsaga. Dessutom dignar bordet av egenlagad julmat, med en och annan finsk specialitet. Lugnt och fint får det bli. 
 
Natalie Minnevik i "Äkta människor". 
 
Lussebullar eller pepparkakor?
 
- Lussebullar - eller gärna degen som den är. Gör själv ett magnifikt recept på saffranskladdkaka som ingen annan gillar. Så jag ska även i år äta hela kakan själv. På en gång.
 
Se trailern här till "Min pappa Marianne":  
 
| 16 december 2019 06:00 |