Skribent

EliSophie Andrée

13 december 2019 | 06:00

MovieZines julkalender lucka 13: Hanna Ardéhn

Bakom lucka 13 gömmer sig skådespelerskan Hanna Ardéhn som berättar om hur hon ska fira jul i år och känslorna kring "Störst av allt".
Hanna Ardéhn, 24 år gammal, slog igenom stort i år med sin hyllade rollprestation i Sveriges första Netflix-serie "Störst av allt", baserad på boken med samma namn. 
 
Vad kommer du minnas bäst från ditt 2019?
 
- Det känns som att det hänt så otroligt mycket att det är svårt att välja ut ett enskilt och specifikt minne. Istället tror jag att det får bli allt som rörde "Störst av allt" tror jag. Från att visa upp den på en filmfestival i Berlin i februari till att den vann pris på Kristallen. 
 
 
Vad ser du mest fram emot 2020?
 
- Jag tar examen från psykologutbildningen till sommaren! Det kommer verkligen bli något helt nytt och spännande, men samtidigt finns det också lite nervositet kring allt. Jag har ju gått i skola i nästan hela mitt liv så nu ska jag väl bli vuxen på riktigt och veta vad jag gör med mitt liv, haha. Min klass på universitet har också varit helt fantastisk så det blir lite ledsamt att inte få hänga med dem lika mycket.
 
Vilken var årets bästa film?
 
Jag kan inte välja en utan är två som är speciellt minnesvärda. Ena är "Joker" där Joaquin Phoenix verkligen lyser. Den andra är "Downtown Abbey" som nog är raka motsatsen, men jag har älskat brittiska kostymdraman sedan jag var liten så jag kan nog inte nämna den.
 
Large e6f008d10025b3f0b243db343a637564 945f5e4f b7a5 45ed 807f 132a8767428f
 
Hur ska du fira jul i år?
 
- Jag ska fira med min mamma, hennes man och min lillasyster i Bohuslän där de bor. Vi har gemensamt kommit överens om att vi inte är så taggade på ett stort familjefirande eller massor av paket. Det kommer nog mest bli te, promenader och tid med varandra på agendan. Eventuellt kanske mamma och hennes man får med mig ut och såga träd i skogen men där har jag fortfarande inte bestämt mig!
 
Vilken är världens bästa julfilm?
 
- Det är ingen julfilm men jag säger "Sagan om ringen"-triologin. Vi brukade ofta se den under mellandagarna när jag var liten så är kopplad till julen för mig. Men ska det bli en julfilm där jul faktiskt finns med röstar 10-åringen i mig på "Ensam hemma". 
 
Se trailern här till "Störst av allt": 
 
| 13 december 2019 06:00 |