Skribent

EliSophie Andrée

12 december 2019 | 06:00

MovieZines julkalender lucka 12: Matias Varela

Bakom lucka 12 gömmer sig skådespelaren Matias Varela som ser fram emot en fortsättning av Ridley Scotts "Raised by Wolves".
Matias Varela, 39 år gammal, är ständigt aktuell. Han syns i Netflix-serien "Narcos" och senast nu i år med långfilmen "438 dagar" tillsammans med Gustaf Skarsgård. Snart kommer vi även att se honom i HBO:s storsatsning "Raised by Wolves" av Ridley Scott. 
 
Vad kommer du minnas bäst från ditt 2019?
 
- Det jag kommer minnas bäst från 2019 är främst två saker. Jag fick en till son, som är glad och frisk, och inspelningen av Ridley Scotts kommande tv-serie på HBO "Raised by Wolves". Tanken är att det ska bli nya "Game of Thrones". Det är en ära att få vara med, det är ju Ridley Scott vi snackar om. 
 
- Två väldigt bra grejer. Mer än vad jag hade förväntat mig av 2019. 
 
Vad ser du mest fram emot 2020?
 
- Två grejer. Första grejen är att jag ska få göra min första helt spanska produktion. Det blir inspelning i Spanien, där jag har så mycket familj och släkt och vänner och det ska bli så kul att få skådespela på spanska. Det blir som en helt ny värld, att få jobba med ett helt spanskt team. 
 
- Andra grejen är att spela in säsong två av "Raised by Wolves". 
 
Matias Varela i "Narcos"  
 
Vilken var årets bästa film?
 
- Oj, nu måste jag tänka. Vilka filmer hade ens premiär i år? Hm. Jag tror nog ändå jag måste säga "Joker". Den är i en klass för sig. 
 
Hur ska du fira jul i år?
 
- I Sverige. Och det är så jävla skönt. Jag är ju borta ibland flera månader på inspelning och då gör det att jag verkligen uppskattar att bara få vara hemma. Jag är så glad och tacksam över att kunna vara hemma med familjen. Jag, Daniella och våra två barn. Det ska bli så skönt. 
 
Matias Varela i "Snabba cash"  
 
Vilken är världens bästa julfilm?
 
- "Ensam hemma". Inget snack om snacken. Jag är ju född 1980 så den filmen blev min generations julfilm. Jag förknippar den så otroligt starkt med julen just. Dessutom så är det ju kul med Macaulay Culkin i en gullig roll innan han blev heroinist. Fast, han är ju inte jättegullig i "Ensam hemma" egentligen heller. 
 
Se trailern här till "438 dagar": 
 
| 12 december 2019 06:00 |