Film

Skribent

Mats Karlsson

12 september 2013 | 13:01

MovieZines chefredaktör sitter med i filmfestivaljury

Vi vet också vilka filmer som tävlar i kategorin Melies d'Argent på Fantastisk Filmfestival i år.

Fantastisk Filmfestival har redan släppt en del titlar till årets schema och här kommer fler filmer som kommer att visas på genrefestivalen i Lund.

Dessutom kan vi avslöja årets jury, där MovieZines chefredaktör Alexander Dunerfors är med. Alexander får sällskap av Julia Jarl och Henrik Möller som tillsammans ska utse vinnaren i kategorin Melies d'Argent.

A Field In England

Med "Kill List" och "Sightseers" har Ben Wheatley redan börjat karva in sitt namn i den europeiska genrescenen. Med sin senaste gräver han en helt ny grav.

Love Eternal

"Love Eternal" är baserad på den japanska romanen "Loving The Dead", men filmen utspelar sig i Europa. Inramad av ett vackert foto och ackompanjerad av ett drömskt soundtrack är den en poetisk skildring av hur döden är en helt nödvändig förutsättning för livet.

The Machine

Trots att upplägget känns igen så är "The Machine" ingen mekanisk skapelse utan väcker ständigt nya moraliska frågeställningar om vad som är mänskligt. Men den största frågan av alla förblir - vågar du missa en sci-fi som redan liknats vid "Blade Runner"?

Stalled

Britten Christian James film med den finurliga titeln "Stalled" har beskrivits som en korsning mellan "Evil Dead" och "Phone Booth" och är ett kladdigt badrumsbesök till brädden fyllt med mörk humor. En vaktmästare, en toalett - och filmhistoriens mest otåliga toalettkö.

Dark Touch

När Niamhs familj dör i en märklig olycka i deras hem, tar familjens vänner in henne som fosterbarn. De försöker ge henne den trygghet hon behöver, men det visar sig vara svårare än de hade räknat med. Niamh beter sig konstigt. Hon kan inte hantera närhet eller ömhet, och märkliga saker händer i hennes närhet. Allt pekar på att saker inte stod rätt till med Niamhs familj, men det blir också smärtsamt tydligt att något är riktigt, obehagligt fel med Niamh.

Chimeres

Kärlekens makt är stark, men vad den får oss att göra är ännu starkare. Under en semester i Rumänien med flickvännen Livia blir Alex påkörd. Hans återhämtning är plågsam och utdragen och en dag upplever han en brännande känsla då han möter morgonsolen. Alex ifrågasätter de blodtransfusioner han fått i Rumänien och hans mentala hälsa ställs på prov då reflektionen i spegeln börjar se mer ut om en vampyr än han själv.

Lund International Fantastic Film Festival pågår mellan 26 september och 5 oktober.

| 12 september 2013 13:01 |