Skribent

EliSophie Andrée

22 december 2019 | 06:00

MovieZine julkalender lucka 22: Charlie Gustafsson

Bakom lucka 22 gömmer sig skådespelaren Charlie Gustafsson som berättar om hur inspelningen av sista säsongen "Vår tid är nu" kändes.
Charlie Gustafsson, 27 år gammal, slog igenom stort som kökspojken Calle Svensson i det hyllade dramat "Vår tid är nu". Kärlekshistorien mellan Calle och överklassflickan Nina kunde hela svenska folket ta till sig och känna igen sig i. Nu har hela sista säsongen sänts, men Charlie själv, har precis spelat in julspecialen som kommer 2020. 
 
Vad kommer du minnas bäst från 2019?
 
- Dels inspelningen av specialsäsongen av ”Vår tid är nu”, som kommer julen 2020 och som var en väldigt härlig inspelning, och som markerar slutet på en oerhört fin tid som Calle. Men kommer också minnas en väldigt fin vår på Playhouse teater där vi spelade "Människans Hemlighet", och inspelningen av den danska filmen ”Hunger” som vi spelat in under hösten.
 
Vad ser du mest fram emot 2020?
 
- Jag ser fram att se och få visa både specialsäsongen och ”Hunger”, och att få göra nya spännande karaktärer i nya projekt. Men först och främst ser jag fram emot att ha lite ledigt i januari!
 
 
Vilket klipp är din favorit i ”Kalle Ankas jul”?
 
- Tycker ofta det roligaste faktiskt är att se klipp från de nya filmerna som kommer snart, men måste jag välja en från de återkommande klippen måste det nog ändå bli Tjuren Ferdinand.
 
Hur ska du fira jul i år?
 
- Det blir som vanligt lite flängande, men julafton firas först vid statyn av Lennart ”Nacka” Skoglund på katarina bangata på söder, som kanske är min allra starkaste tradition. Nacka föddes på julafton och klockan 12 varje julafton samlas en massa bajare för att lyssna till ett tal om nacka och önska varandra god jul. Därefter äts det och delas ut julklappar hemma hos mamma med släkt och familj. Sen avslutas julafton med att vi ses ett gäng vänner och tar en öl på söder.
 
 
Vilken är världens bästa julfilm?
 
- Jag tycker julen är den perfekta tiden för storslagna filmserier, så vi har en tradition att se "Harry Potter", "Star Wars", men kanske framförallt "Hunger Games" - serien. De fyra filmerna måste ha setts innan julafton. Men min favorit av renodlade julfilmer måste nog ändå vara "Love Actually".
 
Se trailern till "Vår tid är nu" här: 
 
| 22 december 2019 06:00 |