Film

Skribent

MovieZine

25 januari 2019 | 18:00

MovieZine Awards: "Avengers: Infinity War" korad till Årets film 2018

Mer än tusen läsare har varit med och röstat i MovieZine Awards. Kolla in alla vinnande filmer, tv-serier och nya kategorin - Årets spel!
Sedan 2004 har MovieZines läsare årligen varit med och korat de bästa filmerna, regissörerna och skådespelarna. Detta har blivit en fin tradition nu inne på sitt 15:e år, som tydligt visar vad som ligger filmälskarna närmast om hjärtat. Glöm Guldbaggen, strunt i Oscarsnomineringarna, det är dags att presentera årets vinnare i MovieZine Awards!
 
 

1. Årets film: "Avengers: Infinity War"

 
Superhjältarnas stora sammandrabbning om universums framtid lämnade inget öga torrt. De andra galorna må ha snuvat "Infinity War" på stora priser, men när 1000+ svenska filmfans får tycka till är det tydligt vilken film som small högst.
 
Plats 2: "A Star is Born"
Plats 3: "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"
 
 

2. Bästa regi: Bradley Cooper, "A Star is Born"

 
Allas vår Rocket Raccoon gick och filmdebuterade i år, och vilken debut sen! Musikalen "A Star is Born" var så välgjord och fylld med vackra hits att man glömde bort att historien har filmats flera gånger förr. Bradley Cooper år årets regissör, och vi ser fram emot fler starka filmer.
 
Plats 2: Crazy Pictures, "Den blomstertid nu kommer"
Plats 3: Guillermo del Toro, "The Shape of Water"
 
 

Årets kvinnliga prestation: Lady Gaga, "A Star is Born"

 
Från en nyupptäckt regitalang till en nyfödd filmstjärna. Lady Gaga och Bradley Cooper skapade ljuv musik tillsammans, och hennes porträtt av stjärnskottet Ally har redan gett eko på vinterns stora filmgalor. Finns det något den kvinnan inte klarar av?
 
Plats 2: Frances McDormand, "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"
Plats 3: Emily Blunt, "A Quiet Place" & "Mary Poppins kommer tillbaka"
 
 

Årets manliga prestation: Rami Malek, "Bohemian Rhapsody"

 
Musikfilmerna regerade på bioduken under 2018, och såklart får även Queen-biografin "Bohemian Rhapsody" plats på listan. Elektrisk stämning i biosalongen när Rami Malek rev av Freddie Mercurys allra största hits med stora tänder och en ännu större karisma.
 
Plats 2: Bradley Cooper, "A Star is Born"
Plats 3: Josh Brolin, "Avengers: Infnity War", "Deadpool 2" & "Sicario 2"
 
 

Årets svenska film: "Ted - För kärlekens skull"

 
Inte riktigt lika excentrisk som Freddie, men en minst lika charmig hitmakare var Ted Gärdestad, här finfint gestaltad av Adam Pålsson. Ytterligare en film i den svenska biopic-vågen om folkkära ikoner, och det är en som publiken har tagit till sina hjärtan.
 
Plats 2: "Den blomstertid nu kommer"
Plats 3: "Tårtgeneralen"
 
 

Årets sämsta film: "Jurassic World: Fallen Kingdom"

 
"Jurassic Park" har hunnit få fyra uppföljare, vilket tyvärr börjar bli några för mycket. Under ett år där flera storfilmer lämnade oss besvikna, var det tungt att se dinoaurierna falla så hårt under J.A. Bayonas regi. Läsarna har röstat fram "Jurassic World: Fallen Kingdom" till årets sämsta film.
 
Plats 2: "Slender Man"
Plats 3: "The Nun"
 
Large 3baee8d5f46d669fbce833033f7d2011 mz serie
 

Årets tv-serie: "The Handmaid's Tale"

 
Elisabeth Moss fortsätter leverera storverk i rollen som Offred, fortfarande fast i ett vidrigt framtids-Amerika. Den andra säsongen bjöd på både dramatik och hopp, och höll oss fast i ett järngrepp från början till slut. HBO:s "Westworld" och brittiska "Bodyguard" fick också många röster och visar att spänning och streaming verkligen går hand i hand.
 
Plats 2: "Westworld"
Plats 3: "Bodyguard"
 
 

Årets svenska tv-serie: "Sjukt oklar"

 
Clara Henry gick tillbaks till skolbänken i en ny humorserie från SVT. Sjukt oklart varför, men den här serien blev den överlägsna vinnaren på hela listan, med rekordmånga röster!
 
Plats 2: "Vår tid är nu"
Plats 3: "Bron"
 
 

Årets spel: "Red Dead Redemption 2"

 
Rockstar Games släpper inte spel särskilt ofta, men när de väl gör det... Wow. Uppföljaren till "Red Dead Redemption" bjöd på krutdoftande action, meditativa landskap och djupa personporträtt i ett av de mest välgjorda och beroendeframkallande spel på länge.
 
Plats 2: "Spider-Man"
Plats 3: "God of War"
 
 

Mest efterlängtade filmen 2019: "Avengers: Endgame"

 
Marvel får visst både första och sista ordet på årets lista. Den mest emotsedda filmen under 2019 är den stora finalen, som än en gång sätter våra hjältar (det som finns kvar av dem) mot mäktige Thanos. Galaxens största krig väntar på bioduken, hetare än sista "Star Wars"-kapitlet. Men Disneys "Lejonkungen"-remake förtjänas också att nämnas - den var nämligen bara en röst ifrån.
 
Plats 2: "Lejonkungen"
Plats 3: "Star Wars: Episod IX"
Plats 4: Once Upon a Time in Hollywood"
 

Tidigare vinnare av Bästa film är:

 
”Logan” (2017)
”Deadpool” (2016)
”Star Wars: The Force Awakens” (2015)
”Interstellar” (2014)
”Django Unchained” (2013)
”Hobbit: En oväntad resa” (2012)
”Drive” (2011)
”Inception” (2010)
”Inglourious Basterds” (2009)
”The Dark Knight” (2008)
”300” (2007)
”V for Vendetta” (2006)
”Harry Potter och den flammande bägaren” (2005)
”Lost in Translation” (2004)
 
Håller du med om vinnarna på listan? Kommentera nedan.
| 25 januari 2019 18:00 |