Film

Skribent

Mats Karlsson

4 december 2014 | 19:00

Möt Mikael Marcimains femme fatale, Ruth Vega Fernandez

Skådespelerskan berättar om Marcimains fascination för verkliga miljöer.
Ruth Vega Fernanadez har jobbat med Mikael Marcimain två gånger tidigare, "Upp till kamp" och "Call Girl". I bioaktuella "Gentlemen" spelar skådespelerskan societetskvinnan Maud.

- I början av boken beskrivs hon som en ärketyp, en femme fatale. Det är svårt att veta huruvida det är det hon är eller det är idén folk har om henne. Hon kanske främst är en projektion för männens förhoppningar och rädslor. Vad vi ser är att hon är en societetskvinna, ett cuttersmycke, beläst och belevad. Nästan en genrefigur, berättar Fernandez för MovieZine.

Du spelade också i Mikael Marcimains TV-serie "Upp till kamp" och i hans debutlångfilm "Call Girl". Hur har han förändrats som regissör med åren?

- Jag tycker nog han tar sig uppgiften på samma sätt. Arbetsmoralen, lusten är densamma och så är han totalt passionerad. Han är densamma, men med större medel.  

Han skapar ju miljöer och en tidskänsla som ingen annan i svensk film. Hur är det egentligen att vara på inspelning med honom?

- Micke tycker verkligen om att spela in i verkliga miljöer, det vill säga inte i studio. Ska man spela in i en lägenhet så är det en lägenhet. Som skådespelare är det helt otroligt, det är som att du befinner dig på plats. En otrolig lyx som underlättar för fantasi och kreativitet.

Och så ska du spela Adriana, rektor samt häxa, i "Cirkeln". Berätta om rollen.

- Det är i total kontrast till ”Gentlemen”. Det är nutid och väldigt mycket specialeffekter med mycket green screen. Det var spännande att spela häxa, rektor och mentor för de här unga tjejerna. Kul att få spela mot så många fina blivande skådespelerskor.

Har du hunnit märka än vilken fanbase "Cirkeln" har?

- Nej, jag bor inte här utan i Frankrike så mycket av det där flyger förbi mig, haha.

| 4 december 2014 19:00 |