Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 januari 2016 | 12:00

Möt Finns stormtrooper-kompis FN-2199

"Traitor!"-soldatens bakgrund avslöjad.
Han vann många hjärtan, den där dagen. Med något slags supercoolt vapen kraschade han in i våra liv. Ni vet, den där stormtroopern Finn möter utanför Maz bar i "Star Wars: The Force Awakens". 

Nåja, han kanske inte var världens viktigaste karaktär, men FN-2199, som han alltså hette, blev snabbt en rikskändis via oändliga "Traitor"-memes och han döptes snabbt till TR-8R av fansen. I George Ruckas bok "Before the Awakening" går nu att läsa en mer utförlig beskrivning av karaktären:

Hans namn var alltså FN-2199, men hans vänner kallade honom "Nines". Han och Finn var gruppkamrater i The First Order, innan Finn bestämde sig för att svika gamle Nines och lämna organisationen.

Det finns en anledning till att Nines använde det där batongvapnet också (som för övrigt heter Z6) ; han var nämligen en del av upploppspatrullen, och vapnet är inte till för att döda med, utan enbart mota bort och lamslå offret med. Ser man på.

Dessutom, Nines var rödhårig. Det kan man se på bilden nedan där han sitter längst till vänster.Så återigen, mina damer och herrar, jag ger er Nines:

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Vilken bikaraktär blev din favorit i "Star Wars: The Force Awakens"?
| 8 januari 2016 12:00 |