PODCAST

Skribent

Jonna Vanhatalo

28 oktober 2022 | 12:15

Möt ”Feed”-regissören Johannes Persson i nya podcasten

MovieZine presenterar podcasten ”Vägen till filmen och serien”. I det första avsnittet möter vi regissören Johannes Persson, högaktuell med den svenska skräckfilmen ”Feed”.
Persson är rockstjärnan som sadlade om till filmregissör och i podden får vi höra honom berätta om vägen till framgången.
 
Den vägen har inte alltid varit helt rak. Problem är en del av livet, och de är till för att lösas, för även de kurvigaste stigarna lär man sig slutligen något av. Eller som Persson säger till Mauricio Molinari: ”Man måste få vara dålig, för det är det man blir bättre av.”
 
Johannes Persson var nära ett samarbete med David F. Sandberg (”Lights Out”) och pratar om vad som egentligen hände. Han har dessutom jobbat på David Finchers ”Girl With The Dragon Tattoo”, och berättar om sina upplevelser ”on set” under poddsegmentet ”Storytime”. 
 
Vi kommer även få höra hur det idag är att vara svensk regissör i skuggan av Ingmar Bergman och varför genrefilm fortfarande på många håll ses ned på. Och såklart kommer han avslöja hur arbetet med ”Feed” har sett ut bakom kulisserna. Persson berättar också hur Joakim Lundell (producent till filmen) har bidragit till det färdiga resultatet.
 
 
 
Redan imorgon smygsläpper vi det andra avsnittet. Då snackar Mauricio med bioaktuella regissören Erika Wasserman och pratar om konsten att sluta prestera och helt enkelt börja onanera. Ni vill inte missa det!
| 28 oktober 2022 12:15 |