Klipp

Skribent

Viktor Jerner

15 januari 2016 | 20:00

Möt den mästerliga filmfotografen bakom "The Revenant"

Hör när Leonardo DiCaprio och Alejandro González Inárritu från "The Revenant" berättar om Emmanuel "Chivo" Lubezki - ljusets mästare.
"Vän. Bror. Partner. Lärare". Det är ingen hemlighet att regissören Alejandro González Iñárritu älskar sin filmfotograf och vapendragare Emmanuel "Chivo" Lubezki djupt. Förra året stod de sida vid sida och plockade hem ett antal Oscarsstatyetter för deras magiska "Birdman", Chivo för fotot och Alejandro för regi, originalmanus och film. För Lubezki blev det den andra i rad, eftersom han året innan fick en minst lika välförtjänt Oscar för "Gravity". 

Deras senaste samarbete "The Revenant" landar på svenska biografer den 29:e januari och även om den inte likt "Birdman" är filmad i (vad som ska se ut som) en enda lång tagning så levererade det här projektet helt andra utmaningar. I princip hela filmen spelades in utomhus i extremt hårda, kalla och blöta väderförhållanden och allt filmades med enbart naturligt ljus till hjälp. Hör Chivo, Iñárritu och Leonardo DiCaprio berätta om utmaningarna i klippet nedan: 


Tror ni det blir en tredje Oscar i rad för "Chivo" i år? 
| 15 januari 2016 20:00 |