Film

Skribent

MovieZine

3 maj 2016 | 11:15

Det här ska "Morran & Tobias - Filmen" handla om

Robert Gustafsson och Johan Rheborg har filmat klart i veckan. I oktober blir det biopremiär.
"Morran och Tobias" sändes som 16 webbavsnitt på SVT Flow hösten 2014 samt fyra halvtimmeslånga avsnitt på SVT under 2015. Programmet vann i kategorin "årets program" i Kristallen 2015, och nu är det slutligen dags för den älskade duon att gå upp på den stora vita duken.

Inspelningen som pågått under våren söder om Stockholm avslutas på torsdag. I rollerna ser vi likt tidigare Johan Rheborg som Morran och Robert Gustafsson som Tobias. Mats Lindberg, en av skaparna bakom serien, regisserar långfilmen.

Och handlingen?

Efter en incident med en luftballongsbrännare råkar Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen.

Samtidigt som Morran ser chansen att ge henne och Tobias en möjlighet att starta om på nytt, så har Tobias mängder av kreativa idéer om hur han ska förbättra huset - med allt från högtryckstvätt till kulspruta. Men det är något med det nya hemmet som känns bekant, och genom en rad slumpartade händelser tvingas den skeva duon en gång för alla ta itu med det förflutna.

"Morran & Tobias - Filmen" kommer ha biopremiär över hela landet i oktober 2016.
| 3 maj 2016 11:15 |