Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

30 januari 2014 | 01:01

Morpheus och brittiska bad boys i Super Bowl-reklam

Här är de bästa reklamfilmerna med film- och tv-tema som årets Super Bowl-bonanza har att erbjuda.

När det är dags för finalmatch i den amerikanska fotbollsligan vet inte företagen till sig i sin reklamfilmsiver. Inte undra på när det - i snitt - är 80-90 miljoner som tittar. 2012 slogs rekord med uppmätta 111 miljoner amerikanska tittare, 167 miljoner världen över. Reklamsnuttarna kostar ungefär 24 miljoner svenska kronor för ett trettiosekundersklipp. 

Här nedan är de tre reklamfilmer som föll MovieZine mest i smaken i år. Vi snackar "Matrix"-återseende, Tom Hiddleston och "Huset fullt"-reunion! Kolla själva:

Laurence Fishburne repriserar sin "Matrix"-roll som Morpheus och låter ett par välja mellan den röda eller den blå... bilnyckeln.

Ben Kingsley, Mark Strong och Tom Hiddleston visar hur man bäst agerar brittisk bad boy (tips: stiff upper lip). Klippet är regisserat av "Les Misérables"- regissören Tom Hooper.

Grekisk yoghurt är tydligen grejen om man ska få ihop en "Huset fullt"-reunion. Se John Stamos, Bob Sagets och Dave Couliers återförening här.

Lagen som möts den 2 februari är Seattle Seahawks och Denver Broncos. Svenska tittare kan se matchen i TV10 eller på Viaplay. I halvtidsvilan kommer Bruno Mars och Red Hot Chili Peppers uppträda.

| 30 januari 2014 01:01 |