Film

Skribent

Sebastian Lind

20 maj 2021 | 12:30

Mörk komedi tar oss bakom kulisserna på "Motorsågsmassakern"

Ingen kan väl glömma Tobe Hoopers legendariska "Motorsågsmassakern", som gjorde svallvågor modell större i filmbranschen när Leatherface släpptes lös 1974?
Nu avslöjas att en filmatisering av boken "Chain Saw Confidential" är på väg, skriver Slashfilm. Boken gavs ursprungligen ut redan 2013 och är skriven av skådespelaren Gunnar Hansen – för vissa kanske mer känd som ikoniska Leatherface i "Motorsågsmassakern".
 
Filmen blir en mörk komedi som utlovar en spännande inblick i vad som hände bakom filmkamerorna. Det finns som bekant många myter och berättelser kring den tuffa inspelningstiden av "Motorsågsmassakern" och allt detta och mycket mer ska vi alltså snart få se mer om. Regissören Tobe Hooper har tidigare berättat om filminspelningen och den tunga, spända atmosfär som hängde som ett åskmoln över teamet när de filmade.
 
– Alla i rollbesättningen och teamet var synkroniserade, men arbetet var väldigt krävande. Vid slutet av filmandet hatade alla mig. Det tog åratal att bygga upp vänskapsrelationerna igen, men jag visste vad jag behövde få ihop, har Tobe Hooper tidigare sagt.
 
"Motorsågsmassakern" är en av de mest klassiska och inflytelserika skräckfilmerna som gjorts. Det är en film som fullständigt skrämde brallorna av undertecknad som nyfiken 13-åring och blev en av gnistorna som tände ett livslångt intresse för film som medium och skräck i synnerhet.
 
Vad har du för minnen av "Motorsågsmassakern" och vad är dina förväntningar på denna bakom kulisserna-rulle?
| 20 maj 2021 12:30 |