Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

9 januari 2020 | 12:30

"Morbius" flåsar dig i nacken - trailern är precis runt hörnet

Spindelmannen har fått konkurrens. Först ut var Venom som fick äran rubricera en helt egen film, och nu har turen gått till den levande vampyren Morbius.
Jared Leto verkar ha tvingats lägga sin Joker-hatt på hyllan efter bara en film, men det betyder inte att han är färdig med seriefigurer. Här spelar han vetenskapsmannen Michael Morbius, som i ett försök att bota sig själv från en sällsynt blodsjukdom, råkar förvandla sig till en slags vampyr.

Trailern har nu officiellt fått en PG-rating, vilket antyder att den snart kommer att släppas - inte omöjligtvis i samband med premiären av ”Bad Boys For Life”, som har landar i biograferna nästa vecka. Men troligtvis – förhoppningsvis - är det så att den får en internetrelease innan dess. Så håll ögonen öppna!

Svenskfödde Daniel Espinosa (”Safe House”, ”Life”) står för regin, och med tanke på hans resumé så är chanserna goda att vi kan förvänta oss en väldigt mörk film. I övriga roller ser vi bland annat Jared Harris (”Mad Men”, ”Chernobyl”, Matt Smith (”Doctor Who”, ”The Crown”) och Adria Arjona (”True Detective”).

Filmen har amerikansk premiär i slutet av juli, men något svenskt releasedatum är fortfarande inte spikat.  
| 9 januari 2020 12:30 |