Film

Skribent

Viktor Eriksson

29 januari 2024 | 19:00

"Moon"-regissören gör nya sci-fi-filmen "Rogue Trooper" med Hayley Atwell

Kommer att animeras helt i grafikmotorn Unreal Engine 5.
Aneurin Barnard (“1899”), Hayley Atwell (“Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One”), och Jack Lowden (“Slow Horses”) är nu alla klara för den nya science fiction-filmen “Rogue Trooper”, rapporterar Variety.
 
Filmen skrivs och regisseras av Duncan Jones som tidigare gjort hyllade sci-fi-verk som “Moon” och “Source Code” samt storfilmen “Warcraft” och den inte lika väl mottagna “Mute”.
 
“Rogue Trooper” handlar om den genetiska infanterisoldaten 19 som är den enda överlevaren av en invasionsstyrka. Han bestämmer sig för att söka hämnd på förrädaren som försatt honom i situationen och med sig på resan har han tre av sina döda kamrater vars personligheter lagrats i hans pistol, hjälm och ryggsäck. Karaktären stammar ursprungligen från serietidningen “2000 AD”.
 
Filmen kommer att helt animeras av Treehouse Digital (“The Well”) som kommer använda sig av företaget Epics grafikmotor Unreal Engine 5 som är populär inom spelutveckling.
 
– Framstegen i Unreal Engine 5 och inkluderandet av Metahuman-rigs gör det möjligt att uppnå en väldigt hög standard för animation även för en indiefilm, säger producenten Stuart Fenegan till Variety och fortsätter.
 
– I samarbete med Rebellion, Epic och Treehouse Digital tänker vi vara pionjärer och utveckla en ny kreativ pipeline som kommer möjliggöra självständiga produktioner av datoranimerade filmer.
 
“Rogue Trooper” förväntas bli färdig någon gång under 2025. Du kan se den första teaser-bilden, delad av Duncan Jones själv, från filmen nedan. 
 
 
| 29 januari 2024 19:00 |