Film

Skribent

MovieZine

16 september 2015 | 17:00

Sjung med när "Monty Pythons galna värld" firar 40 år

Nytt försök att hitta den heliga graal - på bio i höst.
I år är det 40 år sedan Monty Python angrep legenden om britternas konung Arthur. Humorgängets andra långfilm ”Monty Python and the Holy Grail” kommer tillbaka på bio, med en helt ny sing-a-long version av filmen. 

Två sånger i filmen har text och publiken kan sjunga med. Filmen introduceras exklusivt av Terry Jones, Terry Gilliam, Michael Palin, Eric Idle och John Cleese, meddelar SF Bio på sin sajt.

Se trailern:


England i nådens år 932. I de medeltida tidernas tidevarv ger sig Kung Arthur ut på äventyr med sin trogne tjänare Patsy och möter syndikalistiska bönder i politisk debatt, besegrar den oövervinnerliga Svarte riddaren och bevittnar en häxprocess med tvivelaktig utgång. Innan han, till slut, möter de riddare han söker samla kring det mytiska runda bordet: Bedevere den vise, Galahad den obesudlade, Lancelot den modige och Robin den-inte-fullt-lika-modige-som-Lancelot.

Under sitt sökande efter den heliga Graal, ur vilken Kristus själv druckit, stöter de på fasanväckande faror och obehagliga händelser: de sjungande och även dansande riddarna i Camelot, hädiska fransmän, riddare som säger "NI" - åtminstone till en början, boskapsbeskjutning, trollkarlen Tim och en blodtörstig kanin. Till slut tror de att de kommit på var Graalen finns. Hur berättelsen slutar vet man bara om man ser den här filmen.

”Monty Pythons galna värld” visas den 14 oktober i utvalda städer.

Delar av Monty Python-gänget var senast inblandade i Simon Pegg-komedin "Absolutely Anything", som gick upp i liten release i somras.
| 16 september 2015 17:00 |