Serie

Skribent

Melody Sasha Ohlsson

31 juli 2023 | 14:00

Monstret i "The Witcher" som fick det att krypa i skinnet på seriens stjärnor

”The Witchers” tre säsonger har varit fyllda av diverse monster, det ena mer fasansfullt än det andra. Men ett tar utan tvekan priset - det skrämde till och med två av serien huvudrollsinnehavare!
Tredje säsongen av ”The Witcher” må ha fått sin beskärda del av kritik, framför allt för att Henry Cavill lämnar rollen som Geralt av Rivia vilken istället tas över av Liam Hemsworth. En sak lyckades serien dock med: att bjuda på sitt läskigaste monster hittills.
 
SPOILERVARNING: Vi visar bild på ett monster som har en framträdande roll i avsnitt 2 i säsong 3 av serien.
 
I avsnitt två, vid namn ”Unbound”, besöker Geralt ett övergivet slott där han möter ett monster i form av ihopsatta kroppsdelar som verkligen ser ut som en mutation från din värsta mardröm. Monstret består av delar från flickor som kidnappats från den magiska skolan Aretuza och för att göra det hela ännu värre så är de fortfarande vid liv: deras huvud är fästa i en vägg i grottan och skriker om nåd när Geralt slåss mot monstret då de fortfarande känner all smärta i sina kroppar trots att de blivit en oformlig och oigenkännlig massa av kött.
 
Large 4dbad69735d6f13f709421b35a368e8e 355970460 1298428084098015 594793361548078087 n
Köttmonstret  Geratlt möter i "Unbound" fick det att vända sig i magen på seriens stjärnor
 
Man kan på många sätt se monstret ifråga som mänsklighetens största rädslor i ett: vetenskap och teknologiska framsteg bortom kontroll, galen experimentlusta och viljan att kontrollera och manipulera folkmassor.
 
Freya Allan och Anya Chalotra som spelar Ciri respektive Yennefer pratade om just detta monster under en intervju med Dexerto :
 
– Köttmonstret gjorde mig faktiskt lite upprörd sa Freya Allan som spelar Ciri i serien.
 
Anya Chalotra (Yennerfer) instämde med henne och flikade in att hon stördes ännu mer av hur monstret blev till.
 
Joey Batey som spelar Jaskier i serien berättade om hur flera stuntskådespelare med proteser formade det imponerande "köttberget" men att ingen kunde förutse det färdiga resultatet förrän produktionen färdigställde monstrets specialeffekter.
 
Tidigare monster som väckt reaktioner hos publiken är exempelvis en Striga som Geralt möter i början av säsong ett. Strigan var ett förbannat foster som klöste sig ur sin mammas mage och sedan levde instängd i en sarkofag under många år förutom under nätterna när den kom ut och åt helst människor.
 
Även i säsong två skrämdes många av Geralt och Ciris möte med en så kallad Myriapod - ett enormt monster med en tusenfotings kropp, en stor skalle likt en demonisk get och mänskliga armar som sticker ut från dess mellangärde. Men inte ens dessa två når upp till nivån av skräck som det omtalade monstret i tredje säsongen gjort.
 
”The Witcher” säsong tre är nu avslutad med de sista tre avsnitten släppta förra veckan. Seriens sista säsong och framför allt slutet av den har fått mycket kritik från såväl fans som recensenter och många är tveksamma till att säsong fyra med Liam Hemsworth som Geralt kommer att lyckas hålla samma nivå som tidigare säsonger av ”The
Witcher”.
 
Framöver blir det mer av Ciri i serien vilket inte heller alla fansen är nöjda med. Blir det katastrof eller magi? Den som lever får se (inklusive massvis mer hemska monster, om vi har tur).
 
Vilket monster tycker ni är läskigast i "The Witcher"?
| 31 juli 2023 14:00 |