Film

Skribent

MovieZine

21 september 2019 | 09:00

Monsters of Film presenteras årets fullspäckade program

"47 Meters Down: Uncaged" och en dokumentär om Freddy Krueger väntar på skräckfilmsfestivalen i Stockholm i höst.
Snart reser sig Monsters of Film från sin grav och bjuder in till Stockholms grymmaste genrefilmsfestival. De sista filmerna har nu presenterats, och här är några av programmets höjdpunkter!

"Come to Daddy" - Årets festival invigs med Elijah Wood i rollen som hipstern Norval, som på jakt efter faderskärlek hittar något helt annat i faderns designerhus vid den karga kusten.

"47 Meters Down: Uncaged" - uppföljaren till skräcksuccén handlar om fyra tjejer som åker på dyksemester och hittar en övergiven stad på djupet, eller nästan i alla fall… för i de gamla ruinerna lurar en stor mängd blodtörstiga hajar.

"Scream, Queen! My Nightmare on Elm Street" - en dokumentär som utforskar den queera tematiken i "A Nightmare on Elm Street 2 - Freddy's Revenge" ihop med huvudrollen Mark Pattons liv, efter att mer eller mindre ha outats som homosexuell tack vare den filmen.

"The Golden Glove" - Golden Globe- och Cannesbelönade Fatih Akin är tillbaka med en rå och uppseendeväckande skildring av den verklige seriemördaren Fritz Honka som satte skräck i 70-tales Hamburg.

"In Fabric" - om en ensamstående mor som unnar sig lite vardagslyx och köper sig en artärröd klänning, som börjar ge henne märkliga utslag, förvirrande syner och mörka hemligheter.

Se hela programmet på den officiella sajten.

Festivalen Monsters of Film kommer i år att äga rum på flera biografer i Stockholm 14-20 oktober 2019.
| 21 september 2019 09:00 |