Serie

Skribent

Paul Dakwar

16 december 2023 | 11:00

I väntan på den blöta superhjälten - se Jason Momoa ranta runt i Atlantis 20 år innan "Aquaman"

Längtar du efter att tumlas runt i havsvågor med Jason Momoa, men orkar inte vänta på nya "Aquaman"? En sci-fiserie från 2004 kan bli din räddning.
Känner du abstinens över Atlantis och Momoa, var lugn. Den perfekta underhållningen för att motarbeta suget finns. Lita på mig. Det innehåller både Momoa och Atlantis och är lika löjligt som häftigt. 
 
"Stargate Atlantis" kom ut 2004 och är en spin-off på den globalt omtyckta serien "Stargate SG-1". "Stargate Atlantis" handlar om hur Stargate-teamet upptäcker att den mytomspunna staden Atlantis finns på riktigt, och hur de sänder ut ett annat team för att utforska detta. 
 
I säsong två introduceras tittarna till en ny karaktär. En lång man med bullrig röst och dreadlocks. Karaktären heter Ronon Dex och spelas av en ung Jason Momoa. Dex är kulmineringen av "fy sjutton vad han är cool", fast bara under tidig 00-tal i alla fall.
 
Och, innan jag blir uthängd som någon som inte vet vad han pratar om, så ska jag erkänna: Jag vet inte vad jag pratar om. Jag har inte sett "Stargate Atlantis", förutom de små snuttarna på TV som idag känns som en feberdröm. Men beskrivningen av Ronon Dex på fandomsidan för "Stargate" är så fantastastisk att jag kommer göra allt för att börja titta på serien tills "Aquaman and the Lost Kingdom" har premiär. Här är en kort summering:
 
Ronon hade som ung pojke en farfar som lärde honom att bli superbra på kampsport. Dessutom var Ronon jättebra på att skriva dikter och att rita. Men det är också synd om Ronon för den enda leksaken han hade var en hagelgevär med tre pipor. Sen, när han blev stor, så blev han en jättebra militärsnubbe. Sen blev han tillfångatagen av aliens, som planterade in en grej i hans kropp för att kunna spåra honom och jaga honom för underhållningens skull, vilket bidrog till att han utvecklade jättecoola ninja-skills, och blev därför en toppkandidat för Stargate Atlantis- teamet. 
 
Är du lika taggad på att titta på att se en type-casted Momoa "Stargate Atlantis" som jag, så finns serien att se på Amazon Prime Video.
| 16 december 2023 11:00 |