Serie

Skribent

MovieZine

29 januari 2020 | 13:30

Molly Nutley regisserar ungdomsserien ”Sommarön”

C More och TV4 samlar familjen – presenterar tre nya satsningar på barn och unga.
Efter succén med "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" fortsätter C More och TV4 satsningen på att samla familjen med svenskt drama.

Tre projekt, varav ett fortfarande befinner sig i utveckling, presenteras av Josefine Tengblad under den pågående Göteborg Film Festivals TV Drama Vision. Bland nyheterna syns bland annat ett ungdomsdrama regisserat av Molly Nutley och en sitcom om en robotfamilj i skolmiljö.

Robssons

En högteknologisk och mycket intelligent robotfamilj skickas till jorden med uppdraget att ta reda på hur människan fungerar. Robotfamiljen ser till ytan ut precis som människor, men saknar all kunskap om vad det egentligen innebär att vara människa… Sitcom med manus och regi av Fredde Granberg och Thomas Claesson. Förväntad premiär hösten 2020.

Sommarön

Ett ungdomsdrama om vänskap, kärlek och äventyr på sommarkollot Sommarön. Av författarna och produktionsbolaget som låg bakom SVT:s "Eagles". Molly Nutley står för regi, som i och med det gör regidebut för en dramaserie. Förväntad premiär 2021.

Ture Sventon, säsong 2

Vår temmelälskande privatdetektiv Ture Sventon och Fröken Jansson ger sig ut på nya äventyr i världen - återigen för att hitta Tures ärkenemesis Ville Vessla. Säsong 2 befinner sig under utveckling och det är inte klart när den kan få premiär.
| 29 januari 2020 13:30 |