Spel

Skribent

Anders Eklöf

6 januari 2021 | 11:29

Mobilspelet "Minecraft Earth" läggs ner i sommar

Det "Pokémon Go"-inspirerade mobilspelet går snart inte att spela längre, mycket på grund av den nuvarande globala situationen.
Det svenska spelet och fenomenet "Minecraft" av studion Mojang har minst sagt nått enorma framgångar genom åren, då det i början av förra året hade sålt i totalt 200 miljoner exemplar sedan det först släpptes
 
Förutom det ska spelet om att bygga vad du vill faktiskt även bli film, troligtvis av "Nick & Norah's Infinite Playlist"-regissören Peter Sollett, med premiär våren 2022. Nyligen blev även figuren Steve en spelbar karaktär i det stora Nintendo-spelet "Super Smash Bros Ultimate"
 
För ett tag sedan släpptes mobilspelet "Minecraft Earth" som går att likna vid ett annat enormt fenomen, "Pokémon Go", där du som spelare måste utforska den riktiga världen för att nå framgångar. 
 
 
Nu har Mojang gått ut på sin hemsida att spelet läggs ned från och med den 30 juni i år, då det inte riktigt har blivit den där succén de hoppades på.
 
"Minecraft Earth designades kring fri rörlighet och samarbetsspel - två saker som har blivit nästan omöjliga i den nuvarande globala situationen. Som ett resultat har vi fattat det svåra beslutet att omfördela våra resurser till andra områden som ger värde till Minecraft-samhället och att avsluta stödet för Minecraft Earth", skriver de på hemsidan.
 
Spelet är dock inte riktigt dött än, då en ny uppdatering som tar bort alla köp med riktiga pengar och gör spelet enklare att spela från ditt hem har släppts.
 
För sju år sedan köpte Microsoft utvecklarstudion Mojang för 2,5 miljarder dollar av den svenska skaparen Markus "Notch" Persson, som listades som en av världens 100 mest inflytelserika personer av Time Magazine för några år sedan.
 
Spelar du "Minecraft Earth"? Vad tycker du om beslutet? 
 
Vill du diskutera spel? Gå med i vår Facebook-grupp Gamezine
| 6 januari 2021 11:29 |