Film

Skribent

MovieZine

9 maj 2022 | 09:20

Moa Gammel regisserar Viaplay-filmen "Tack för senast!"

En romantisk komedi med Lisa Carlehed är nu under inspelning.
Inspelningarna är i gång för "Tack för senast!" – en fartfylld romantisk komedi om den 37-åriga sjuksköterskan Klaras (Lisa Carlehed, känd från "Utvandrarna") jakt på kärlek och lycka. 
 
Efter långfilmssatsningarna "Suedi", "Catwalk", "Orca" och "Glaciär" samt kommande "Hilma" och "Stockholms blodbad" presenteras nu Viaplays nästa originalfilm. "Tack för senast!" är en berättelse om ett kompisgäng där sjuksköterskan Klara står i centrum. Hon är den ständiga singeln som längtar efter den stora kärleken. Frågan är bara om det perfekta förhållandet finns, eller om det är en myt?
 
Filmen berättas genom nio kapitel som alla utspelar sig vid olika fester och högtider.
 
– Högtider är väldigt tacksamma att göra på film för att så mycket står på spel där relationer och känslor dras till sin spets. Att få regissera en film som bara utspelar sig på fester i ett kompisgäng är därför ett riktigt drömprojekt och dessutom med en fantastisk ensemble. Min ambition är att göra en eskapistisk och visuell film som både ska få publiken att skratta och gråta, säger Moa Gammel i ett pressmeddelande.
 
 
"Tack för senast!" produceras av Miso Film och i rollistan syns utöver Lisa Carlehed även Oscar Töringe, Christian Hillborg, Liv Mjönes, Johannes Bah Kuhnke, Felice Jankell och Madeleine Martin. Filmen är baserad på danska "Lang historie kort" i regi av May el-Toukhy.
 
Inspelningen är i gång i Stockholm och premiären är planerad till senare i år på Viaplay.
| 9 maj 2022 09:20 |