Film

Skribent

MovieZine

3 augusti 2015 | 12:00

"Mission Impossible: Rogue Nation" ny etta på biotoppen

Rebecca Ferguson har redan hunnit hyllats världen över, och hon hjälpte också nya "Mission Impossible"-filmen till en förstaplats.
Veckans hetaste biopremiär var så klart "Mission Impossible: Rogue Nation" och den tog, inte helt oväntat, också över förstaplatsen på veckans biotopps-lista. Tompa Cruises och Rebecca Fergusons actionrökare petade därmed ner "Minioner", "Ant-Man" och "Paper Towns" ett respektive steg från förra veckan, men de behåller sina positioner sinsemellan. 

Veckans näst mest lyckade premiär fick animerade "Den stora nötkuppen", med röstinsatser från bland andra Liam Neeson och Katherine Heigl, som gled in på en femteplats. "Kvinnan i guld", som vi nyligen lottade ut biobiljetter till, landade på en åttondeplats under sin första vecka på landets vita dukar. 

Starka dokumentären "Jordens salt", som fick hela fyra av fem i betyg här på MovieZine, gick relativt starkt och landade på en femtondeplats.  

Borta i staterna då? Jo, även där dominerade "Rogue Nation" som lyckades dra in 56 miljoner dollar i biljettintäkter i hemlandet, och rebooten på "Ett päron till farsa", alltså "Vacation", med Ed Helms och Christina Applegate i huvudrollerna gick upp på en andraplats med nästan 15 miljoner dollar i intäkter. Den får svensk biopremiär den 11:e september.

| 3 augusti 2015 12:00 |