Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 april 2024 | 12:00

Nu på Prime Video: Smart, spännande thriller från 2023 utspelas enbart på datorskärmar

Ta den till din skärm redan ikväll och missa inte en nagelbitare fylld med twistar.
MovieZine tipsar om innehåll och erbjudanden hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
På jakt efter en spännande thriller som inte liknar mycket annat i genren? Vi slår ett slag för "Missing" (2023) som just har kommit in i utbudet på Prime Video.
 
Här följer vi 18-åriga June (Storm Reid) som hamnar i en mardröm när hennes mamma försvinner spårlöst under en semester med sin nye kille. June måste använda alla sina Gen Z-skills för att spåra upp mammas förehavanden online, och snubblar över många överraskningar på vägen.
 
"Missing" är en så kallad "screenlife"-film, där allt vi ser utspelar sig på en datorskärm. Handlingen är alltså filmad och berättad via Zoom, webbkameror, videosamlat och internetsidor, precis som i den lika lyckade "Searching" från 2018. Ja, det funkar faktiskt - bättre än väntat.
 
Det är en "smart, spännande skärm-thriller full av twistar" skrev MovieZines Andreas Samuelson i sin recension när "Missing" gick upp på bio förra vintern.
 
Och nu kan du streama den på Prime Video - som dessutom bjuder nya kunder på 30 dagars gratis abonnemang. Passa på, kanske upptäcker du en ny favorit i thrillergenren?
 
"Missing" finns också att streama på Viaplay.
| 8 april 2024 12:00 |