Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 november 2021 | 13:30

Missade du Quibi-serien "Most Dangerous Game"? Nu släpps den som film

Se Liam Hemsworth och Christoph Waltz i en dödlig lek på Amazon Prime Video.
Minns ni Quibi? Streamingtjänsten som satsade på content i kortformat blev ironiskt också kortlivad. Den påkostade tjänsten (2 miljarder dollar!) klarade ungefär ett halvår innan man valde att dra ur pluggen. Detta trots en del lovande titlar med stora stjärnor framför kameran och några tunga namn bakom kulisserna.

Men det betyder inte att Quibis serier (eller var de filmer upphackade i små avsnitt? Ingen vet riktigt) har gått förlorade för alltid. Tidigare i år köptes allt innehåll upp för att visas på amerikanska mediaspelaren Roku. Och i veckan nådde den första nylanserade filmen svenska tittare - nu finns "The Most Dangerous Game" att streama på Amazon Prime Video.
 
 
Handlingen följer Dodge (Liam Hemsworth), en skuldsatt man som försöker hålla en dödlig sjukdom hemlig för sin gravida hustru. Men när en snorrik man (Christoph Waltz) lockar med en stor summa pengar kan det vara räddningen. Desperat för att skaffa fram pengar till familjen innan han dör, går han med på att delta i en dödlig jakt - där han är bytet. Och för varje timme han överlever ökar prispengen. (Jepp, visst kan man dra paralleller till tokpopulära "Squid Game" här.)
 
Filmen lånar sin titel och viss inspiration från thrillern "Mänskligt villebråd" (1932), som för övrigt finns att spana in på SVT Play.
 
"En fartfylld och kreativ tolkning av ett välanvänt koncept", skrev MovieZines recensent Jonathan Enochsson när "The Most Dangerous Game" kom på Quibi våren 2020. Det är dock inte klart om filmen har klippts om något sedan den lanserades i 15 korta avsnitt.
 
 
Har du redan sett "Most Dangerous Game"? Tyck till nedan.
| 7 november 2021 13:30 |