Film

Skribent

Daniel Feldt

16 november 2009 | 17:11

"Missa inte Susan Sarandon"

Snart drar Stockholms Filmfestival igång och en handfull personer från MovieZine kommer att bevaka festivalen. Vilka filmer är Kim peppad på?

Först ut att presentera sina personliga tips är Kim, en av skribenterna på MovieZine som varit med längst. Just nu skriver Kim mycket nyheter men recenserar även en film här eller där eller gör längre reportage.

Vilka filmer känner du mest pepp inför?

Det blir de sydkoreanska inslagen. Park Chan-Wooks "Thirst" verkar vara ett helt galet alternativ till vampyrgenren och en av de blodigaste filmerna som vunnit pris i Cannes. Blir spännande. Även "Mother" av Bong Joon-Ho verkar hålla hög klass och vara ett intressant kvinnoporträtt.

Vad bör man inte missa i år?

Asian Images-sektionen ser väldigt lovande ut och självklart får man inte missa Susan Sarandon. Jättekul att hon kommer hit. Hon är en häftig kvinna och skicklig skådis.

Vad är din relation till SFF?

Har ofta velat gå mer än jag kunnat, men i år ska jag försöka hinna mer än vanligt. Har kommit in i en festivalperiod så det passar utmärkt att försöka se så många filmer som möjligt.

Vilken film tror du vinner Bronshästen?

Oj vad svårt. Det beror ju lite på vilka som sitter i juryn, men jag tror att Andrea Arnolds "Fish Tank" ligger bra till. Det är en stark film om en ung kvinna och det kan nog tilltala Lina Englund såväl som Maria Andersson. Plus att Arnold är en skicklig filmmakare. Annars skulle "Metropia" kunna skrälla. Den verkar så pass udda att den kan nå ända fram.

Vilken film HOPPAS du vinner Bronshästen?

"Fish Tank" eller "Dogtooth". Båda starka filmer med bra teman. Kan tänka mig att det går hem hos juryn också.

| 16 november 2009 17:11 |