Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 februari 2019 | 12:00

Missa inte: De 9 hetaste premiärerna på tv i februari

"Russian Doll", "Nightflyers" och "Bröllop, begravning och dop" är bara några av månadens hetaste premiärer. Vilka tv-serier har du längtat efter mest?
Vintern är officiellt här, med stora delar av landet täckt av snö och blask. Det finns med andra ord ingen anledning att lämna hemmet, i alla fall inte när tv:n bjuder på en såhär fin uppställning av nya premiärer!
 
Här nedan har jag samlat de nio premiärer som jag personligen sett fram emot mest i februari:
 

"Hidden - Förstfödd" - 1 februari (Viaplay)

 
 
Isabella Scorupco och August Wittgenstein öppnar tv-året hos Viaplay med streamingtjänstens första originalserie från 2019. En slags fantasy-serie som utspelar sig i ett nutida Stockholm, men med en slags hemlig undre värld av människor med olika övernaturliga krafter.
 

"Nightflyers" - 1 februari (Netflix)

 
 
George R. R. Martin är författaren bakom böckerna som ligger till grund för "Game of Thrones", världens (i nuläget) största tv-serie. Ett av hans tidigare verk utspelade sig på ett rymdskepp med seriösa "Psycho"-vibbar, vilket det nu har blivit en tv-serie av.
 

"Russian Doll" - 1 februari (Netflix)

 
 
Poff sade det, sedan var hela säsongen sedd. "Russian Doll" hade premiär redan i fredags, och samma dag hade (och många andra) hunnit klämma hela säsongen bestående av åtta halvtimmasavsnitt. Tänk er en kombination av typ "Måndag hela veckan" (mest uppenbara kopplingen), "Mr Nobody" och "Enemy", med en grym Natasha Lyonne i huvudrollen.
 

"Bröllop, begravning och dop" - 4 februari (C More)

 
 
Colin Nutley har regisserat och skrivit de fyra avsnitten av "Bröllop, begravning och dop", en serie som börjar med en incident under ett bröllop - som sedan, får vi väl anta, leder till både en begravning och ett dop. För svensk del är det utan tvekan en av vinterns/vårens mest stjärnspäckade produktioner.
 

"One Day at a Time" - 8 februari (Netflix)

 
 
En av månadens (av de flesta) mest underskattade titlar. Personligen håller jag dägemot "One Day at a Time" som en av månadens mest efterlängtade serier. En invandrarfamilj, med rötterna på Kuba, har under två säsonger lyckats säga mer om vår samtid - på ett respektfullt och värdigt sätt - än någon annan aktiv serie. På pappret är det en sitcom, med tillhörande skratt från en live-publik, samtidigt har jag aldrig fällt så många tårar (av både sorg och glädje) från någon annan tv-serie - någonsin.
 

"Weird City" - 13 februari (YouTube Premium)

 
 
Vad tusan är ens detta? Det verkar som att Jordan Peeles nya sci-fy-serie hos YouTube har lyckats samla ihop en riktigt imponerande samling av skådespelare. Själva handlingen verkar onekligen vara en aning flytande, där trailern (ovan) ändå lyckas förmedla att det här kan bli något riktigt underhållande.
 

"Dirty John" - 14 februari (Netflix)

 
 
Connie Britton och Eric Bana, spelar huvudrollerna i denna sanna (eller i alla fall baserad på verkliga händelser) "alla hjärtansdag"-serie. En slags "vuxen"-version av omåttligt populära "You". Brittons karaktär utsetts nämligen för den charmige sol-och-våraren spelad av Bana.
 

"The Umbrella Academy" - 15 februari (Netflix)

 
 
Månaden bjuder givetvis även på lite nytt på superhjälte-fronten. Den nya serien "The Umbrella Academy" är däremot inte som andra serier i genren. Jag har fått förhandstitta på halva säsongen i förväg och skulle nog bäst kunna beskriva serien som en bra blandning av (en blodigare version av) någon de första "X-Men"-filmerna och "Syskonen Baudelairs olycksaliga liv".
 

"Bonusfamiljen" - 18 februari (SVT Play)

 
 
Ytterligare ett år har passerat i "Bonusfamiljen"-världen, den stora familjen har nu utökats med ännu en bebis - och i vanlig ordning är det svårt att veta var en familj börjar och en annan slutar. En av svensk tv:s bäst skrivna serier fortsätter att leverera på topp även under sin tredje säsong, av det jag har fått se hittills.
 
Vilka tv-serier med premiär i februari har du längtat efter mest? Kommentera gärna nedan!
| 3 februari 2019 12:00 |