Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 juli 2018 | 13:00

Missa inte: De 6 mest efterlängtade tv-serierna med premiär i juli

"Sharp Objects" och "Castle Rock" är bara två av månadens hetaste premiärer. Vilka tv-serier har du längtat efter mest?
Sommaren är här och med den kommer (för många) både sommarlov och sommarsemestern - vilket förhoppningsvis innebär att det finns gott om tid att beta av lite tv-serier.
 
Sommarutbudet brukar däremot sällan vara särskilt packat i juli, vilket gäller även i år. Jag har däremot lyckats hitta ett gäng serier vars premiärer du inte får missa! 
 

"Mordet på Gianni Versace" - 1 juli (SVT/FX)

 
 
Den blodiga andra säsongen av antologiserien "American Crime Story" har äntligen letat sig över till Sverige. Redan i slutet av januari hade serien premiär i USA - och är redan en favorit inför släppet av årets Emmynomineringar.
 
Den första säsongen, som handlade om rättegången mot O.J. Simpson blev ordentligt hyllad. Nu är det dags att ta reda på om mordet på Gianni Versace är en lika intressant historia att följa under de kommande veckorna.
 

"Good Girls" - 3 juli (Netflix/NBC)

 
 
Ibland dyker det upp serier du inte visste att du ville ha - men som känns helt självklara efter bara ett avsnitt. "Good Girls" är en sådan serie. Tänk dig om "Breaking Bad" hade gjorts med tre mammor i huvudrollerna - och med en något starkare komisk ådra, så har du "Good Girls".
 

"Sacred Games" - 6 juli (Netflix)

 
 
Ett indiskt Netflix Original. Ja, Netflix fortsätter att pumpa ut sina nya serier på löpande band - och "Sacred Games" ser ut att kunna bli ett intressant tillskott i deras snabbt växande katalog av serier. Är det bara jag som får lite indiska "Narcos"-vibbar här?
 

"Sharp Objects" - 9 juli (HBO Nordic)

 
 
 
En av sommarens på förhand allra starkaste nya serier. Amy Adams gör huvudrollen i HBO:s nya miniserie, i vilken den Oscarsvinnande skådespelerskan gör rollen som journalisten Camille Preaker - när hon återvänder hem till den ort hon växte upp i för att gräva i försvinnandet av en ung flicka. Regissören Jean-Marc Vallée ("Big Little Lies") står för regin.
 

"Castle Rock" - 25 juli (Hulu)

 
 
Det är fortfarande förhållandevis oklart vad "Castle Rock" egentligen kommer att handla om. Men det vi vet säkert är att det är en tv-serie som knyter samman flera av Stephen Kings mest uppskattade verk. Bill Skarsgård, som även har clownhuvudrollen i Kings "Det", har knipit en av tv-seriens större roller. Baserat på vad vi fått se ur olika trailers hittills verkar han sitta inlåst på Shawshank, fängelset vi alla lärde känna i kultfilmen "Nyckeln till frihet".
 

"Orange is the new Black" - 27 juli (Netflix)

 
 
Jag har nämnt det tidigare, "Orange is the New Black" är en fruktansvärt ojämn serie när det kommer till kvalitet. Ena säsongen är fantastisk, för att följas upp med skräp. Eftersom den senaste var under all kritik - och med tanke på att den nya forslar fångarna mot ett maximum security-fängelse, där de värsta brottslingarna sitter. Är jag ändå, med viss skepsis, riktigt taggad på den sjätte säsongen. Det här kan bli riktigt bra!
 

Andra serier som också börjar i juli:

 
"Wynonna Earp" får premiär hos Syfy senare i juli.
 
Flera av serierna nedan är inte klara för svensk release ännu, de svenska premiärdatumen kan därför avvika något.
 
2 juli: "Power" (HBO Nordic)
6 juli: "Anne with an E" (Netflix)
11 juli: "Harlots" (Hulu)
19 juli: "Snowfall" (FX)
20 juli: "Wynona Earp" (Syfy)
20 juli: "Killjoys" (Syfy)
25 juli: "Burden of Truth" (CBC)
31 juli: "Casual" (Hulu)
31 juli: "Dietland" (Amazon Prime)
 
Vilka tv-serier med premiär i juli har du längtat efter mest? Kommentera gärna nedan!
| 1 juli 2018 13:00 |