Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 september 2018 | 12:00

Minst 5 nya X-Men-filmer på gång hos Fox

Simon Kinberg ger en uppdatering kring "Gambit", "Multiple Man" och "X-Force".
Trots Disneys potentiella uppköp på horisonten, fortsätter arbetet på 20th Century Fox som vanligt. Flera stora "X-Men"-spinoffs står på schemat och producenten Simon Kinberg ger IGN en uppdatering om vad som kommer härnäst.

Bland annat sticker han ut hakan med att kalla "Gambit", med Channing Tatum i huvudrollen, för en romkom.

- Gambit är en hustler, en kvinnokarl. Vi kände att han har en attityd som passar för en romantisk komedi.

Kinberg förtydligar att genren är menad som ett löst exempel på vilken ton filmen kommer att ha.

- "Deadpool" var en barnförbjuden komedi, "Logan" var en westernfilm, "Gambit" kommer att bli en romantisk komedi och "New Mutants" är helt klart en skräckfilm (...) Men det är fortfarande en superhjältefilm med skurkar och hjältar, som alla de här filmerna.

Planen är att börja spela in "Gambit" tidigt nästa år. På tur står också "Multiple Man" med James Franco i huvudrollen, och den mörka ensemblefilmen "X-Force".

- Vi jobbar på ett manus till "Multiple Man" just nu. Och vi väntar på Drew Goddard som släpper en film om några veckor, så att han kan börja skriva "X-Force".
 
 

Här är vad vi vet om de kommande X-Men-filmerna


X-Men: Dark Phoenix (premiär 14 februari 2019

Näst på tur från det Fox-ägda X-Men-universumet är "X-Men: Dark Phoenix", som blir producenten och manusförfattaren Simon Kinbergs regidebut. Uppföljaren till "X-Men: Apocalypse" från 2016 följer Jean Grey som förvandlas bortom sin kontroll. Igår släpptes den första trailern, som du kan se här ovan.

The New Mutants (premiär augusti 2019)

Josh Boone har regisserat sci-fi-rysaren "New Mutants" med biopremiär nästa sommar. Anya Taylor-Joy och Maisie Williams syns i huvudrollerna. Filmen har genomgått omskrivna reshoots, för att spela in nya och läskigare scener.

Gambit (tidigast 2020)

Den har dröjt länge, och har fortfarande ingen regissör. "Gambit" skulle spelats in i somras, men enligt Kinberg blir det först i början av nästa år. Klart är iallafall att Channing Tatum spelar mutanten Remy LeBeau, som vi känner igen från "X-Men Origins: Wolverine".

Multiple Man (premiär ej satt)

James Franco spelar mutanten Jamie Madrox, som kan kopiera sig själv. Marvel-karaktären syntes i "X-Men: The Last Stand".

X-Force (premiär ej satt)

Drew Goddard skriver manus och regisserar en lite råare X-Men-film, där bland andra Deadpool (Ryan Reynolds), Domino (Zazie Beetz) och Cable (Josh Brolin) samarbetar för att rädda världen.
| 28 september 2018 12:00 |