Film

Skribent

Martin Memet Könick

3 juli 2015 | 15:00

Minionerna på besök hos kända filmskurkar

När Darth Vader, Hannibal Lecter och Norman Bates fick oväntat besök.
Dessa busiga minioner. Inte nog med att de har fått en egen film att härja i, det visar sig också att de har funnits på jorden sedan begynnelsen och genom historien haft en förkärlek för att hänga med stora skurkar och alla som visar minsta lilla förmåga att kapitalisera på sitt storhetsvansinne.

Lyckligtvis har de stjälpt de onda krafterna mer än de har hjälpt dem utan att någonsin sluta vara gulliga, för vem får känner inte något varmt i magen när de ser de gula små knoddarnas och deras upptåg? Men kan det vara så illa att de hjälpt vissa av historiens ondingar? Om så skulle vara fallet så har vi kommit på ett sätt för dem att sona sina brott, vi skickar dem på besök till kända filmskurkar och hoppas på att deras patenterade busighet gör mer gott än ont.

Darth Vader
Darth blir först överförtjust och börjar, med hjälp av Kraften, använda minionerna som formbara byggklossar till sitt ständiga ”under construction”-projekt Dödsstjärnan. Han har blivit riktigt duktig på att bygga sedan ”Star Wars” slog sina påsar ihop med Lego. Minionerna blir givetvis överexalterade av att kunna vara till hjälp och allt går bra tills de inte kan sitta stilla och exploderar hela Dödsstjärnan på nytt. När de efteråt börjar kalla Darth för ”pappa” så blir det bara för mycket för den svartklädda hänföraren. Han checkar in på ett spa på Naboo och börjar prata med en psykolog som har gjort sig ett namn genom att guida alla som inte klarar att hantera rörigheten kring huruvida ”Han shot first” eller inte, George Lucas var den enda han inte klarade av att hjälpa.

Hannibal Lecter
Mister fa-fa-fa favabönor blir så förskräckt att han sätter ett lårben i halsen när han får se de små gula minonerna och så var sagan om den människoätande finsmakaren över. Om det inte vore för hans förakt mot populärkultur så hade han givetvis känt igen de små figurerna från ”Dumma mej” och inte blivit så rädd, han skulle helt enkelt skippat en opera och gått på bio istället.

Freddy Kreuger
Minonerna välkomnas först av en Freddy som alltid har gillat att leka, men samarbetet går snabbt åt skogen när Freddys mardrömmar tappar sin förmåga att skrämma. Alla barn och ungdomar sussar sött på grund av de gulliga minionernas deltagande i hans tidigare mordiska drömmar, Freddy sadlar om och hittar en själsfrände i Edward Scissorhands, tillsammans startar de ett någotsånär framgångsrikt företag som klipper häckar och gör isskulpturer. Paradoxalt nog så är Johnny Depp, efter att ha medverkat i den första ”Terror på Elm Street”-filmen, den enda som fortfarande är rädd för Freddy, för att inte duka under för sin rädsla så bestämmer han sig för att för evigt ge upp verkligheten och, till publikers förtret, fortsätta spela en variant av Jack Sparrow i både det verkliga livet och i alla hans filmer.

Jason Voorhees
Minionerna träffar Jason när han är liten, de blir hans bästa kompisar och följer givetvis med honom till sommarkollot vid Crystal Lake. När han blir retad så finns de där och när han skulle ha drunknat så fungerar de som flytbojor. Jason växer istället upp till en hyfsat balanserad tonåring som tar ut sina aggressioner på hockeyplanen istället för på korkade ungdomar. Varje gång han sätter på sig hockeymasken, som målvakt för sitt lag Manhattan Machetes, så finns där dock en känsla av att han var ämnad för något annat, något mörkt som han endast kan tala med sin mamma om, hon nickar förstående och blir känd som hockeymorsan som inte är rädd för att springa ut på isen och tackla de som crosscheckar hennes son. Jason drömmer också om att bli astronaut och uppnår sin dröm efter nio säsonger i det måttligt framgångsrika hockeylaget, resan blir en katastrof och hela rymdprogrammet måste rebootas.

Chucky
Den onda dockan Chucky smider helvetiska planer och paketerar, precis som sig själv, alla minioner för försäljning som dockor eller gosedjur. Problemet blir att de inte särskilt mordiska minionerna blir så populära att ingen vill köpa Chucky, utan hans ondskefulla guidning så blir de just gosedjur som bara sprider glädje. Chucky själv hamnar i en rymningssäker utställningsmonter hos leksakssamlaren från ”Toy Story 2”, tills han köps på auktion av John Waters som tänker använda honom som rekvisita i ”Multiple Maniacs 2”.

Ernst Stavro Blofeld
Blofeld ger upp sitt kattklappande och börjar klappa minionerna istället. De är så många och gillar att bli klappade så mycket att Blofeld inte hinner med sina ondskefulla planer, han glömmer bland annat att döda sin nemesis James Bonds hustru. Bond lever lyckliga i alla sina dagar som George Lazenby och kommande Bond-filmen ”Spectre” ersätts av ”Späck”, en uppföljare till ”Kommissarie Späck” som lyckas med konsstycket att vara ännu sämre än sin föregångare.

Tony Montana
”Say hello to my little friend(s)” får en helt ny betydelse.

Norman Bates
Minonerna får i uppdrag av Norman att hjälpa till med att städa hela hotellet och huset. De täpper igen alla titthål, som de tror är orsakade av en hackspett de brukar skratta åt på julafton runt klockan 15, och slänger ut den illaluktande ”dockan” de hittar i en gungstol. De behåller dock kläderna som den bar eftersom de vill återskapa de sju dvärgarnas spratt från det där Kalle Anka-programmet som de älskar så. Resultatet blir att Norman får en kärleksfull ”mamma” som dansar med honom. Detta förhindrar psykotiska incidenter och de lagade titthålen ser han som incitament för en helrenovering, där alla uppstoppade djur åker ut. När Marion Crane anländer är han som en ny människa, de båda gifta sig och lever gott på hennes stulna pengar. Minionerna följer med på smekmånaden till Disneyland och får jobb som återskapare av den berömda Snövit-scenen. Äntligen har de hittat ett hem där de trivs som fiskarna i vattnet!

Vilken av filmerna ovan hade du helst velat se? Kommentera nedan.
| 3 juli 2015 15:00 |