RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

28 maj 2016 | 12:00

Miles Morales kan ta över som Spider-Man

Rykte: Den animerade Sony-filmen kommer inte att följa Peter Parker utan Miles Morales.
Det ser ut som att Miles Morales tar över som Spider-Man i den kommande, animerade filmen från Sony.

Många fans har väntat på att se Morales, med afroamerikansk och latinamerikansk bakgrund, dra på sig superhjältedräkten på vita duken. Karaktären gjorde serietidningsdebut år 2011 där han tog över som Spider-Man efter Peter Parkers död.

För biopubliken är Peter Parker fortfarande den ende Spider-Man, spelad av Tobey Maguire och Andrew Garfield i totalt fem filmer. I vårens ”Captain America: Civil War” såg vi Tom Holland ta över karaktären. Hans Peter Parker får en egen spelfilm - "Spider-Man: Homecoming" - sommaren 2017.

Men för den animerade Spider-Man-filmen (premiär december 2018) väljer Sony en ny inriktning, enligt ett rykte som startade hos Heroic Hollywood.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Den animerade ”Spider-Man” kommer vara fristående från Marvels cinematiska universum och behöver därför inte följa handlingen som etablerats i spelfilmerna. Därför ett utmärkt tillfälle att presentera en alternativ värld där unge Morales är hjälten.

"Lego-filmens" regissör Chris Miller, som skriver manus tillsammans med Phil Lord, lovade något nytt redan i en intervju förra hösten:

- Det blir inte historien om Peter Parkers ursprung som ni redan har sett 400 gånger. Det blir något helt unikt och annorlunda, som inte liknar något annat ni sett. Det är allt jag kan säga… och ni kommer älska det!

Vår skribent Fabian Nordlander berättar allt du vill veta om Miles Morales i denna artikel.

Är ni nöjda med Sonys beslut, om detta visar sig vara sant? Eller skulle Morales förtjänat en "riktig" spelfilm i MCU?
| 28 maj 2016 12:00 |