Film

Skribent

Hannes Kinnunen

14 januari 2012 | 21:01

Mikael Persbrandt pratar "The Hobbit"

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" har vi en bild av Bilbo med svärdet Sting och så pratar Richard Armitage om sin karaktär Thorin.

Mikael Persbrandt pratar "The Hobbit"

Vi här på MovieZine släppte tidigare i veckan en ny intervju med Mikael Persbrandt där han pratade om sin aktuella roll som Hamilton. Men för er som missade denna intervju så svarade han även på ett par snabba frågor angående "The Hobbit" där han ska spela rollen som Beorn. En man som kan ta formen som en björn.

Är ni klara med "The Hobbit" nu?

Persbrandt: Nä, absolut inte. Jag ska dit igen i februari. Nu börjar vi filma "Hypnotisören" med Lasse Hallström på onsdag, sen åker jag. 

Är du med i båda "Hobbit"-filmerna?

Persbrandt: Ja, det är jag. Rollen är ungefär så stor som den är i boken. Jag ska inte prata så mycket mer om den, för det är ett stort filmbolag och de blir så arga om jag pratar... Men du kan läsa boken så förstår du... och sen kanske det är lite mer.

Hur har man skapat din karaktär Beorn? Smink, eller något slags motion capture?

Persbrandt: Som jag sa, så tänkte jag överleva kvällen. Det kommer väl en missil annars efter mig, tror jag. Det är spännande att vara med. Du får se sen. Det är premiär om knappt ett år, i december.

Ny bild från "The Hobbit" ger oss lite mer klarhet

På den här nya och grymma bilden ser vi Martin Freeman med sitt svärd Sting som vi tidigare fått se Frodo svinga med redan i "Sagan om Ringen". Det vi också ser och som ger oss lite mer klarhet från boken är att just den här scenen verkar vara från kapitlet "flugor och spindlar" där vi får se Bilbo handskas med ett gäng spindlar samt att det är från just den här scenen Bilbo utropar sitt ikoniska "I will give you a name," he said to it, "and I shall call you Sting".

Richard Armitage pratar "The Hobbit"

Richard Armitage som ska spela rollen som dvärgarnas ledare Thorin Oakenshield har i en intervju med MTV pratat ut lite om sin roll i filmerna.

- Det här har varit det bästa jag någonsin jobbat med i hela mitt liv. Jag tror inte att jag kommer kunna lämna det här bakom mig. Det är en karaktär som alltid kommer att stanna kvar då jag spenderat så mycket tid med honom.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 14 januari 2012 21:01 |