Film

Skribent

Thomas Linnaeus

13 juli 2022 | 11:45

Mickey Rourke sågar Tom Cruise: "Irrelevant skådis"

Trots att Tom Cruise kanske är världens mest relevanta filmstjärna just nu, menar den gamla 80-talsskådisen att så inte är fallet.
Efter framgångarna med "Top Gun: Maverick" har Tom Cruise ännu en gång visat världen att han är en skådespelare som fortfarande kan dra in stora publiker. Det imponerar dock inte Mickey Rourke, som menar att stjärnan inte är relevant. I en ny intervju i podcasten "Piers Morgan Uncensored" uttalar han sig om Tom Cruises skådespeleri.
 
 
- Killen har spelat samma jävla roll i 35 år. Jag har ingen respekt för det. Jag bryr mig inte om pengar och makt. Jag bryr mig om när jag ser Al Pacino arbeta, och Chris Walken, och De Niros tidiga arbete, Richard Harris verk, Ray Winstones verk, det är den typen av skådespelare jag vill vara. Monty Clift och Brando förr i tiden, och många killar som försökte sträcka sig som skådespelare. Jag tycker att han är irrelevant i min värld.
 

Mickey Rourke som skådespelare är inte alltför relevant själv - härom året deltog han i den amerikanska upplagan av “Masked Singer” tillsammans med Nick Carter från “Backstreet Boys” och Anna Ankas gamla ex-make Paul Anka.
 
Men trots att Rourke verkar har fastnat i realityserie-träsket, så har han gjort karriär utanför Hollywood och i april blev det klart att skådespelaren fått huvudrollen i Roman Polanskis kommande “The Palace”.
 
Om det är bättre eller sämre att vara med i "Top Gun" och ett oändligt antal "Mission Impossible"-uppföljare låter jag vara osagt. 
 
Vem är den mest relevanta skådespelaren - Tom Cruise eller Mickey Rourke?
| 13 juli 2022 11:45 |