Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 december 2023 | 15:00

Michael Myers-skådespelaren i ”Halloween” fick erektion - av att döda

James Jude Courtney spelade Michael Myers i de tre senaste ”Halloween”-filmerna och blev kanske lite för uppspelt när han filmade mordscenerna...
Även om mördaren Michael Myers i ”Halloween”-filmerna är mestadels en tystlåten karaktär gömd bakom den ikoniska, vita masken så är det oavsett en viktig roll att fylla. Sedan 1978 års original har han spelats av en rad olika skådespelare eller stuntmän men James Jude Courtney fick äran att ta över rollen i de tre senaste filmerna ”Halloween”, ”Halloween Kills” och ”Halloween Ends”.
 
Under en panel på skräckfilmseventet Monsterpalooza för några år sedan berättade Courtney hur det kändes att spela in de många mordscenerna:
 
- Att mörda är så kul. Det är det roligaste i världen. Det kommer från ett väldigt djupt ställe, helt ärligt. Som skådespelare, om du är i kontakt med mord, så är det väldigt sexuellt. Jag lärde mig det från första filmen.
 
 
Han berättade också hur han förberedde sig för rollen.
 
- Jag besökte en psykavdelning i centrala Kalifornien en helg, och jag hade med mig en psykiatriker och flera vakter. Och jag spenderade faktiskt flera nätter där, sov på en avdelning med paranoida schizofrena. Det var en brottsavdelning. Men de var så drogade att de inte skulle kunna skada en fluga. Men jag fick intervjua några som hade mördat folk 20 år tidigare, som hade haft tid att bearbeta det och gått i terapi. De lärde mig hur jag kunde skapa dominans på avdelningen och vad det var för patos.
 
Men när det kom till att filma mordscenerna i första filmen så hände något skådespelaren inte var helt redo för.
 
- Jag ringde psykiatrikern och sade ”Det är något som händer här och jag måste prata med dig om det. När jag mördar dessa människor så får jag en jävla erektion!” Och då säger han: ”Åh, jag glömde berätta. Jag är så ledsen! Under Vietnam-kriget brukade soldater få flera orgasmer.” Och jag sade: ”Det hade du kunnat hjälpa mig med!” Så poängen är, om du ska mörda folk, så behöver du vara förberedd på det. Kanske ta med lite skydd.
 
Så om du tycker att Michael Myers entusiasm i de nya ”Halloween”-filmerna är väldigt intensiv så vet du varför...
 
Se mer av intervjun här:
 
| 4 december 2023 15:00 |