Film

Skribent

Mats Karlsson

11 april 2018 | 19:00

Michael Mann filmar historien om det kriminella geniet Paul Le Roux

Filmskaparen har säkrat film och tv-rättigheterna till Elaine Shannons outgivna bok.
Att Michael Mann har en uppenbar fascination för kriminalitet på filmduken är välbekant ("Heat" och "Collateral" m.fl.). Deadline rapporterar nu att Mann har införskaffat rättigheterna till Elaine Shannons outgivna bok om det kriminella geniet Paul Le Roux.
 
- Elaine Shannons bok tog mig till de verkliga människorna och platserna, språket och attityden är lika starka som i en fantastisk fiktion. Djupt och intensivt, belyser den personligheten hos LeRoux och det mörka området inom den transnationella kriminaliteten, säger Michael Mann i ett uttalande.
 
Paul Le Roux var ledaren för åtskilliga kriminella organisationer och kopplad till länder som Iran, Nordkorea och terroristorganisationer. Han har beskrivits som en av de mest farliga transnationella brottslingarna under 2000-talet.
 
Medium 1d7d0d6eabc9613f81a2dd10f8d497a9 paul le roux
Paul Le Roux
 
Det som inte riktigt framgår är om det blir film eller tv, även om han troligtvis först och främst siktar på film finns alltid möjligheten att det kan resultera i en miniserie. Det är värt att notera att branschtidningen inte nämner Mann som regissör till projektet, så risken finns att han möjligtvis överlåter det jobbet till någon annan kandidat.
 
Vad tror ni Paul Le Roux brottsliga leverne gör sig bäst som, film eller miniserie?
| 11 april 2018 19:00 |